Hoisin Kananpoikaa

1/15/2015


Terve! Hyvää uutta vuotta!

Niin vain kävi että blogin aloitus tältä vuodelta myöhästyi parilla viikolla aiotusta. Koska olen (varsinkin omasta mielestäni) säntillinen mies, niin painetaan tämä kömmähdys villaisella :)

Vuoden ensimmäinen resepti on makean mausteista ja tulista kananpoikaa, joka on helppoakin helpompi valmistaa.

Valmistin ruoan muutama päivä sitten, kun ulkona paukkui 20 asteen pakkanen ja chilille sekä lämmittäville mausteille oli erityinen tilaus, mutta maistuu tämä leudommillakin keleillä.

Huom! Käytin espanjalaisia rawit chilejä, jotka kiukkuisesta ulkonäöstään huolimatta olivat aika mietoja. Kannattaa kuitenkin tarkistaa chilien makua, ettei ruoasta tule liian polttavaa. Tavalliset chilit käyvät tähän ihan yhtä hyvin.

4 annosta

4 kpl / n. 700 - 800 g broilerin luullisia ja nahallisia reisipaloja (käytin näitä)

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
n. 2 * 2 cm pala inkivääriä hienonnettuna
3 pientä rawit chiliä silputtuna (tai maun mukaan)
½ dl hoi sin kastiketta (käytin tätä)
1 rkl soijakastiketta
1 tl kiinalaista viismaustetta
1 rkl palmusokeria (tai vastaavaa)
2 tl sitruunamehua

Sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset keskenään. Hiero marinadi tasaisesti broilerin paloihin. Mausta myös nahan alta. Anna kanojen maustua jääkaapissa muutama tunti.

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Kuumenna uuni vajaaseen 200 asteeseen ja paista noin 35 – 40 minuuttia kunnes liha on kypsää. Valele broilerin paloja muutama kerta paistonesteillä kypsennyksen aikana.

Tarjoa riisin ja vaikkapa pinaatin ja sitruunalohkojen kera.


Mukavaa loppuviikkoa!

 

You Might Also Like

0 kommenttia