Kananpoikaa padassa

1/29/2015


Mehukas ranskalainen luomukananpoika saa rosmariinin ja voin lisäksi makua sitruunasta ja valkosipulista.

Tämä resepti vaatii muutaman eestaas vaiheen kypsennyksen aikana, mutta maku kyllä palkitsee vaivan.

n. 1, 2 kg (luomu)kananpoika

½ (luomu)sitruuna
2 – 3 oksaa rosmariinia
4 – 6 valkosipulin kynttä
100 g voita
suolaa ja mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä

valurautapata tai -pannu tms. (pataa käyttämällä uuniin ei tule pahoja roiskeita)

Kuumenna uuni vähän yli 200 asteeseen.

Kuivaa kananpojan pinta ja sisus talouspaperilla. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja litsaa valkosipulin kynnet. Mausta kana sisältä reilusti suolalla ja pippurilla.

Laita kanapojan sisään tasaisesti rosmariinit, valkosipulit ja sitruunat. Sido koivet ja siivet kiinni paistinlangalla.

Sivele kananpojan pinta kevyesti oliiviöljyllä ja mausta huolellisesti suolalla ja pippurilla.

Lorauta padan pohjalle oliiviöljyä niin että pohja peittyy ja laita uuniin kuumenemaan pariksi minuutiksi.

Nosta pata uunista ja laita kananpoika pataan toinen reisipuoli alaspäin. Aseta voi kanan päälle ja siirrä uuniin 15 minuutiksi.

Ota pata uunista ja valele linnun pinta hyvin voisulalla. Käännä kana vastakkaiselle kyljelleen ja laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.

Nosta pata taas pois uunista ja valele pintaa voilla. Kiepsauta kana rintapuoli alaspäin ja paista taas 15 minuuttia.

Ota pata jälleen uunista ja käännä tipu rintapuoli ylöspäin. Valele pinta voilla. Jos haluat, voit laittaa pataan puolitetun valkosipulin ja pienen oksan rosmariinia tuomaan makua.

Jatka kypsennystä noin 30 – 40 minuuttia kunnes kananpoika on kypsää. Valele pintaa voilla 2 – 3 kertaa loppukypsennyksen aikana. Tarkista kypsyys tarvittaessa paistomittarilla.

Anna kanan vetäytyä vartin verran ja leikkaa paloiksi. Muista lusikoida paistonesteet mukaan. Tarjoa mieleisten lisukkeiden kera.


Ranskalaisen kananpojan, luomu sellaisen, tarjosi Familia. Kiitos!
Yhteistyössä








You Might Also Like

0 kommenttia