Karamellisoitua sipulia, sardelleja, oliiveja ja pastaa

9/20/2015


Ranskalaisen sipulipitsan, Pissaladierin aineksista tehty voimakkaan makuinen pasta valmistuu alle puolessa tunnissa ja vie kielen mennessään.

Makeaksi haudutettujen sipulien sekä suolaisten sardellien ja oliivien makuyhdistelmä on yksi suosikeistani, johon en taida kyllästyä koskaan.

Tässä pastassa suolaisuus voi ottaa vallan, joten kannattaa aloittaa puolella sardellien määrästä ja lisätä niitä pikkuhiljaa, tai paloitella pari ekstrafilettä valmiin annoksen päälle.

1 annos

75 – 100 g pastaa nälän mukaan

n. 150 g sipulia (paino kuorittuna)
1 pullea valkosipulin kynsi
1 laakerinlehti
pari pientä oksaa timjamia
2 – 4 sardellifilettä (öljyssä)
ripaus sokeria

hyviä oliiveja maun mukaan
mustapippuria

Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Laita pastavesi kiehumaan. Kaada pannulle reilu loraus oliiviöjyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää sipulit ja kuullota noin viisi minuuttia sekoitellen. Älä päästä sipuleita palamaan.

Pienennä tarvittaessa lämpöä ja lisää pannulle ripaus sokeria, hienonnettu valkosipuli ja aluksi kaksi sardellifilettä silputtuna. Lisää myös laakeri ja puolet timjamista. Jatka kypsennystä toiset viisi minuuttia sekoitellen.

Laita pasta kypsymään. Lisää hiukan normaalia vähemmän suolaa keitinveteen.

Lisää pannulle pieni tippa vettä sekä oliivit ja anna hautua kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat kypsiä ja makeita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sardelleja pieninä paloina.

Ota pastan keitinvettä hiukan talteen ennen valuttamista. Lisää pasta pannulle ja sekoita ainekset hyvin. Ohenna tarvittaessa tipalla keitinvettä. Tarkista maku.

Rouhi annoksen pinnalle mustapippuria, riivi loput timjamin lehdet sekaan ja viimeistele lorauksella öljyä, joko oliiviöljyä tai sardellien säilöntäöljyä. Nauti heti kuumana!

Tähän pastaan ei tarvitse lisätä parmesaania. Paitsi jos haluat!

Leppoisaa sunnuntai-iltaa :)




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.