Shakshuka Chorizolla

9/03/2015


Jos kirjoittaa Googleen ”baked eggs” saa vastaukseksi ziljoona eri reseptiä ja versiota mausteisessa tomaattikastikkeessa haudutetuista kananmunista. On versioita Meksikosta Portugaliin ja Italiasta Intiaan, kaikki melko samanlaisia, hiukan eri mausteilla ja eri nimillä. Ja miksipä ei olisi, tämä herkku sopii aamiaiselle, brunssille, lounaaksi, illlalliseksi tai yöruoaksi.

Kananmunat voi hyydyttää joko uunissa tai hellalla. Tämä on hellaversio, joka on maustettu tunisialaisella harissalla, joten ehkä tätä voi kutsua Shakshukaksi, vaikka makkarana oli chorizoa, joka tosin oli suomalaista...

Makkaran voi jättää tästä hyvin pois, jolloin ollaan alkuperäisemmän Shakshukan äärellä, tai sitten pannulle voi lisätä nälän mukaan kypsiä papuja, erilaisia juustoja, kypsää kananlihaa yms.

2 annosta

1 punasipuli (n. 80 g)
1 valkosipulin kynsi
n. 100 g punaista paprikaa pieninä kuutioina

120 - 150 g mausteista raakamakkaraa (esim. chorizoa)

¼ tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
½ tl korianterin siemeniä
¼ tl jauhettua kanelia
½ tl kokonaisia mustapippureita
ripaus sokeria
suolaa

½ - 1 rkl harissatahnaa
200 g tölkki hienoa tomaattimurskaa

2 kananmunaa

lehtipersiljaa, minttua tai korianteria maun mukaan

leipää ja jogurttia tarjoiluun

Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Silppua valkosipuli ja kuutioi paprika. Lorauta pannun pohja peittoon oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmölle. Jauha kuivat mausteet karkeaksi rouheeksi.

Lisää pannulle sipulit ja hetken kuluttua paprikat. Kypsennä viitisen minuuttia ja lisää valkosipulit. Kypsennä vielä toiset viisi minuuttia.

Purista makkarat kuoristaan peukalonpään kokoisina paloina pannulle. Paista pari minuuttia sekoitellen niin että makkarat hiukan ruskistuvat. Lisää murskatut mausteet ja harissa pannulle ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi tomaattimurska.

Peitä pannu kevyesti foliolla ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaeessa pieni tilkka vettä.

Kun makkarat ovat kypsyneet, tee kauhalla kastikkeeseen kuopat kananmunille ja riko ne varoen pannulle niin että keltuaiset jäävät ehjiksi. Peitä uudelleen foliolla ja anna hautua hiljalleen kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Keltuaiset kannattaa jättää juokseviksi.

Tarkista maku ja tarjoa vaalean leivän kera. Maustamatonta jogurttia voi tarjota jos chili polttelee liiaksi.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.