Sitruunaruohoa ja kanavartaita | Lemongrass Chicken Skewers

3/02/2016


Raikas ja aromikas marinadi sitruunaruohosta ja inkivääristä vie arkisen kanaruoan kohti kevättä. Pieni ripaus chiliä viimeistelee maun ja antaa lämpöä maaliskuun alun pakkaspäiviin.

Innokkaimmat voivat jo viritellä grillikautta näillä sitruunan raikkailla kanavartailla :)

Reseptin inspiraatiosta vastaa Donna Hay.
4 annosta

600g broilerin luuttomia reisipaloja
2 sitruunaruohoa, valkoiset osat
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 x 3cm pala inkivääriä raastettuna
1 rkl sokeria tai hunajaa
1 rkl kalakastiketta
2 rkl öljyä
ripaus chilijauhetta

Reisipalat voi kypsentää kokonaisina tai paloina. Leikkaa sitruunaruohot mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Jätä kaikkein kovimmat puiset osat pois. Yhdistä marinadin ainekset pieneen kulhoon ja aja tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimelle tai vastaavalla. Hiero marinadi hyvin broilerin paloihin ja anna maustua jääkaapissa 2 – 3 tuntia.

Kypsennä reisipalat joko vartaissa tai sellaisenaan pannulla, uunissa tai grillissä. Tarjoa lime- tai sitruunalohkojen ja mieleisten lisukkeiden kera.


In English
Recipe inspiration from Donna Hay.
4 portions

600g boneless chicken tights
2 lemongrass stalks, white part only, thinly sliced
1 clove garlic, finely grated
1 x 3cm piece ginger, peeled and finely grated
1 tbsp sugar or honey
1 tbsp fish sauce
2 tbsp oil
a pinch of chili powder

To make the marinade, place the lemongrass, garlic, ginger, honey, fish sauce and oil in a small food processor. Process until smooth and transfer to a large bowl.

Add the chicken to the marinade and toss to combine. Refrigerate for 2 - 3 hours. Thread the chicken onto skewers.

Heat a pan or barbecue over medium heat. Brush the skewers with oil and cook for a few minutes each side or until golden and cooked through. Serve with lemon or lime wedges.



You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Donnalla on hyvät idikset, ja sulla hyvännäköiset vartaat. Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo, hyvät on idikset :) Tämä on aika vapaa muunnos mutta kuitenkin..

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.