Helppo munakoisocurry | Easy Eggplant Curry

4/25/2016


Viime päivien vesi-, rae- ja lumikuurot yhdistettynä puuskittaiseen tuuleen saivat kummasti kaipaamaan mausteista ja lämmitävää ruokaa.

Helposti valmistuva, garam masalalla maustettu ja kookosmaidolla viimeistelty munakoisocurry on täyttävää ja herkullista ja juuri sopivan mausteista viemään ajatukset pois räntäsateesta.

Tämä lempeästi tulinen ja sakea kasviscurry valmistuu noin puolessa tunnissa, joten se kelvannee hyvin myös Instagramissa pyörivään #arkiruokahaasteeseen.

3 - 4 annosta

1 munakoiso (350 - 400g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2*2 cm pala inkivääriä
1 punainen chili
suolaa ja mustapippuria
2 – 3 tl garam masalaa
n. ½ dl vettä
400g tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa

kevätsipulia

Leikkaa munakoiso pieniksi, noin sentin kuutioiksi. Lorauta ison pannun tai kasarin pohja peittoon oliiviöljyä. Kuumenna pannu reilusti kuumaksi ja lisää munakoisot pannulle ruskistumaan. Sekoita välillä.

Silppua sipuli, lisää se pannulle ja sekoita. Alenna lämpöä ja jätä kypsymään.

Hienonna valkosipulit, inkivääri ja chili ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja garam masalalla. Sekoita hyvin ja anna kypsyä minuutin verran sekoitellen. Lisää vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehumispisteeseen, alenna lämpöä ja anna kypsyä hiljalleen viitisen minuuttia.

Kaada pannulle kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia kunnes munakoisot ovat täysin pehmeitä. Tarkista maku.

Ripottele pinnalle chiliä, kevätsipulia ja hiukan garam masalaa ennen tarjoamista. Tarjoa riisin kera.
Intialaiset pikkelssit, naanleipä ja maustamaton jogurtti sopivat myös hyvin täydentämään ateriaa.


In English

serves 3 – 4

1 eggplant (350 – 400g)
1 onion, chopped
2 garlic cloves, minced
2*2 cm ginger, grated
1 red chilli, chopped
salt and pepper to taste
2 – 3 tps garam masala powder
50ml water
400g can chopped tomatoes
200ml coconut milk

spring onion

Cut the eggplant into small cubes. Heat a large pan over high heat. Add a good glug of olive oil and eggplant and cook, stirring, for five minutes. Add chopped onions and cook for acouple of minutes. Reduce the heat and add garlic, chilli and ginger. Season to taste with garam masala, salt and pepper. Mix and saute for a minute.

Add water and chopped tomatoes. Stir and cook for five minutes. Add coconut milk and simmer for 20 minutes or until eggplants are cooked through.
Scatter with garam masala, spring onion and chilli for extra heat. Serve with Indian pickles, plain yogurt, rice and naan bread.




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Anonyymi25.4.16

    Ai kamala, nyt tuli nälkä!

    VastaaPoista
  2. Joo tämä testiin tällä viikolla!

    VastaaPoista
  3. Nam! Nyt on kyllä ruoka minun makuuni! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.