Paahdetut Broccolinit | Oven Roasted Broccolini

4/01/2016


Bimi, broccolini, babybroccoli… En ole näihin pitkävartisiin ja pienikukintoisiin vihreisiin herkkuihin aiemmin tutustunut, joten en ole ihan varma edes oikeasta nimestä. Sen sijaan olen varma että valmistan näitä uudestaan kun seuraavan kerran olen hiiligrillin äärellä.

Ensimmäinen kokeilu uunin grillivastuksen alla tuotti kuitenkin niin hyvän tuloksen että sen voi tässä huoletta jakaa. Huippuhelppo ja nopea kasvistapas viikonlopuksi, joko uunissa tai ulkogrillissä. Herkkua!

kahdelle tapaksena

250g pussi bimi parsakaaleja
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
sitruunaa

Huuhtaise ja kuivaa bimit. Kaada kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausta reilulla suolalla ja pippurilla. Sekoita ja levitä uunipellille. Paahda uunissa kuuman 225 asteisen grillivastuksen alla 5 – 8 minuuttia tai kunnes varret ovat napakan pehmeitä ja pinta kevyesti paahtunut.

Tarjoa kuumina sitruunalohkojen kanssa.


 
In English

tapas for two

250g broccolini/bimi
salt and pepper to taste
evoo
lemon

Preheat your oven to broil. Place the broccolini on a baking sheet. Drizzle the oil over top ans season generously with salt and pepper. Broil for 5 - 8 minutes, turning halfway, or until tender and lightly charred. 

Serve fresh and hot with squeeze of lemon.



You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Kohta lähden kauppaan, pitääpä silmäillä parsabimejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suositan! Ainakin k-supermarketeista pitäis löytyä.

      Poista
  2. Anonyymi1.4.16

    Ihan uusi tuttavuus minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa napata mukaan jos osuu kauppareissulla kohdalle! Mä ainakin tykkäsin :)

      Poista
  3. Tuota bimi-sanaa en olekaan kuullut,olen aina vain kutsunut noita broccolineiksi.Vakiokamaa tähän aikaan vuodesta (tai muutenkin) keittiössäni:) Kiva kun sitä saa nyt kaupoista teillä,joku juuri toivoi kun laitoin kuvan instaan että sitä saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en minä tiedä mikä noiden oikea nimi on. Ehkä se broccolini on yleisin. Paikallinen kauppaketju mainosti bimi nimellä... Oli niin tai näin niin hyviä oli ja mukava lisä valikoimiin :)

      Poista
  4. Minäkin tahdon löytää tällaisia rouskutettavia! Onneksi kaikkea uutta ja tuoretta alkaa löytymään nyt kun kevät tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän niitä löydy :) Nuo oli muuten ihan hyviä myös raakana!

      Poista
  5. Minäkin olen tuntenut nuo vain broccolinina tai miniparsakaalina. Rakkaalla lapsella on monta nimeä :) Täytyypi kokeilla kun taas aloitetaan grillikausi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä se nimi taida olla niin tärkeä. Ei se ainakaan makuun vaikuta :)

      Poista
  6. Minäkin tartuin näihin kaupassa heräteostoksena viikonloppuna! En vain keksinyt, miten niitä valmistaisin, mutta nytpä on sekin pulma pois pyyhitty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä :) Mä söin osan raakana ja osan paahdettuna. Ensi kerralla jotain muuta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.