Kesäinen tonnikalapasta | Fast Tuna Pasta

5/09/2016


Jos aurinkoiset alkukesän päivät houkuttavat enemmän ulos kuin keittiöön hellan ääreen niin tässä on alle vartissa valmistuva kesäisen kevyt ja maukas tonnikalapasta.

Pikainen oliiviöljystä ja limestä tehty kastike maustaa tonnikalan ja kevätsipulin. Hiukan potkua chilistä ja sekaan kirpeitä kapriksia. Valmista!

1 annos

125g pastaa (käytin tuorepastaa)
1 prk tonnikalaa paloina vedessä (185/140g)
1 pieni kevätsipuli
1 rkl kapriksia
pieni pala tuoretta chiliä
mustapippuria
oliiviöljyä
limeä tai sitruunaa
suolaa

Laita pastavesi kiehumaan. Valuta tonnikala. Silppua kevätsipuli ja chili. Yhdistä kaikki ainekset ja marinoi oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarkista maku.

Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta pasta ja sekoita se tonnikalan ja muiden ainesten kanssa. Viimeistele annos ripauksella mustapippuria ja lorauksella oliiviöljyä. Syö heti!


In English

1 portion

125g fresh pasta
1 can tuna, in brine (185/140g)
1 small spring onion, thinly sliced
¼ fresh chilli, chopped
1 tablespoon capers
cracked black pepper
evoo
lime/lemon juice
(salt)

Bring a large pot of water to a boil. Drain the tuna. Mix the tuna, onions, chilli and capers. Add 1 – 2 tablespoons of olive oil and season to taste with lime juice and pepper. Cook the pasta. Drain the pasta and mix with other ingredients. Drizzle with a little olive oil and sprinkle with a small pinch of pepper. Serve immediately.





You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Herkullisia aina nämä pastasi,kuten tämäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pasta on mulle yleensä kylmien kuukausien ruokaa, mutta tämä maistui hyvin näin alkukesän lämmössä..

      Poista
  2. Olen joskus tehnyt vastaavaa, mutten ole älynnyt laittaa siihen kapriksia - kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kaprikset on vähän kuin pekoni, tekee monesta jutusta pikkaisen parempaa :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.