Kesäinen tonnikalapasta | Fast Tuna Pasta
5/09/2016
Jos
aurinkoiset alkukesän päivät houkuttavat enemmän ulos kuin
keittiöön hellan ääreen niin tässä on alle vartissa valmistuva
kesäisen kevyt ja maukas tonnikalapasta.
Pikainen
oliiviöljystä ja limestä tehty kastike maustaa tonnikalan ja
kevätsipulin. Hiukan potkua chilistä ja sekaan kirpeitä kapriksia.
Valmista!
1
annos
125g
pastaa (käytin tuorepastaa)
1
prk tonnikalaa paloina vedessä (185/140g)
1
pieni kevätsipuli
1
rkl kapriksia
pieni
pala tuoretta chiliä
mustapippuria
oliiviöljyä
limeä
tai sitruunaa
suolaa
Laita
pastavesi kiehumaan. Valuta tonnikala. Silppua kevätsipuli ja chili.
Yhdistä kaikki ainekset ja marinoi oliiviöljyllä ja
sitruunamehulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarkista
maku.
Keitä
pasta napakan kypsäksi. Valuta pasta ja sekoita se tonnikalan ja
muiden ainesten kanssa. Viimeistele annos ripauksella mustapippuria
ja lorauksella oliiviöljyä. Syö heti!
In
English
1
portion
125g
fresh pasta
1
can tuna, in brine (185/140g)
1
small spring onion, thinly sliced
¼
fresh chilli, chopped
1
tablespoon capers
cracked
black pepper
evoo
lime/lemon
juice
(salt)
Bring
a large pot of water to a boil. Drain the tuna. Mix the tuna, onions,
chilli and capers. Add 1 – 2 tablespoons of olive oil and season to
taste with lime juice and pepper. Cook the pasta. Drain the pasta and
mix with other ingredients. Drizzle
with a little olive oil and sprinkle with a small
pinch
of pepper.
Serve
immediately.
4 kommenttia
Herkullisia aina nämä pastasi,kuten tämäkin:)
VastaaPoistaKiitos :) Pasta on mulle yleensä kylmien kuukausien ruokaa, mutta tämä maistui hyvin näin alkukesän lämmössä..
PoistaOlen joskus tehnyt vastaavaa, mutten ole älynnyt laittaa siihen kapriksia - kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOle hyvä! Kaprikset on vähän kuin pekoni, tekee monesta jutusta pikkaisen parempaa :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.