Paistettu halloumi | Pan Fried Halloumi

5/04/2016


Kevään helpoin halloumipaistos valmistuu hetkessä ja maistuu sellaisenaan leipäpalan kera tapaksena tai kesän grillijuhlissa muiden herkkujen kanssa.

200g halloumia
1 ihan pieni valkosipulinkynsi
1 pieni punainen chili silputtuna (ilman siemeniä)
muutama kevätsipulin varsi
kuivattua minttua ja oreganoa
mustapippuria
oliiviöljyä

Laita halloumi noin vartiksi kylmään veteen jos haluat vähentää suolaisuutta. Kuivaa juusto hyvin talouspaperilla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kaada pannulle loraus oliiviöljyä ja kuumenna hyvin.

Paista halloumikuutioihin sekoitellen kaunis pintaväri. Nosta pannu pois levyltä ja lisää pieneksi hienonnettu valkosipuli ja chili. Sekoita ja anna kypsyä jälkilämmöllä puolisen minuuttia.

Lisää kourallinen silputtuja kevätsipulin varsia. Mausta pippurilla, kuivatulla mintulla ja oreganolla. Viimeistele pienellä lorauksella oliiviöljyä ja sekoita ainekset hyvin. Tarjoa välittömästi.


In English

200g halloumi cheese
1 tiny garlic clove, minced
1 red chili, deseeded and minced
1 – 2 scallion, green parts only, chopped
a pinch of dry oregano
a pinch of dry mint
pepper to taste
evoo

Cut halloumi into small cubes. Heat a tablespoon of olive oil in a frying pan over high heat. Add cheese and fry, stirring until golden brown. Remove the pan from the heat and add garlic and chili. Mix and cook for 30 seconds. Add scallions and season to taste with mint, oregano and pepper. Mix well. Drizzle with little olive oil and serve immediately.




You Might Also Like

11 kommenttia

  1. Oi, mitä herkkua. Ja miten kauniin pinnan saat halloumiin. Minä onnistun aina jotenkin joko polttamaan tai muuten saamaan tosi epätasaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halloumi on kyllä hyvää! Yleensä paahdan halloumin kuivalla pannulla, mutta tähän laitoin öljyä valkosipulin ja chilin kypsennystä varten. Tosi kuumalla pannulla olen paahtanut ja käännellyt harvakseltaan... Vaikea sanoa miksi se palaa...

      Poista
  2. Ihanaa herkkua:) En vain tajua miksi halloumin pitää olla täällä niin kallista Suomeen verrattuna grrr!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Aika yllättävää. En tajua minäkään :)

      Poista
  3. Anonyymi5.5.16

    Mä niin teen tätä! Kiitos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kelpo valinta! Kiitos :) Sekoilin näppiksen kanssa...

      Poista
  4. Jaaha, täältä sitä vaan pukkaa "pakko tehdä" -reseptiä toisensa perään :) Saan vain vaivoin pidäteltyä itseni ryhtymästä iltapalan tekoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai pieni iltapala pahaa tee :) Kiva kuulla että täältä on löytynyt innostuksen aihetta :)

      Poista
  5. Vesi herahti kielelle! Grillasin halloumia eilen, ja toissapäivänä. Nyt voisi vaihtelu tehdä terää, eli tällälailla :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä... Halloumikausi on lähtenyt vahvasti liikkeelle :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.