Paprika – sardelli tapas | Roasted Bell Peppers with Anchovies

5/14/2016


Tapas!

Makeaksi paahdettuja paprikoita ja suolaisia sardellifileitä rapeaksi paistettujen leipäviipaleiden päällä. Tuoksu, maku, väri ja rakenne, tässä klassikkotapaksessa on kaikki kohdallaan pieneen naposteluun ja suureen makuelämykseen :)

Ainoa mikä puuttuu on täpötäyden tapasbaarin yötä kohti kailotukseksi muuttuva puheensorina, mutta kyllä näitä kelpaa napostella vaikka Euroviisujen kotikatsomoissa. Kokeile vaikka :)

kahdelle

2 punaista paprikaa
1 pieni valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
sitruunamehua
mustapippuria
kuivattua oreganoa
suolaa
8 - 10 sardellifilettä

leipää

Paahda paprikat uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa niin kauan että pinta täpliintyy mustaksi kauttaaltaan. Kääntele säännöllisesti. Laita kypsät paprikat muovipussiin tai kannelliseen astiaan vetäytymään noin 10 minuutiksi. Kuori paprikat, poista siemenet sekä vaaleat sisäosat ja leikkaa suikaleiksi.

Hienonna paprikoiden sekaan pienen pieni valkosipulinkynsi. Mausta pippurilla, oreganolla ja ripauksella suolaa. Lisää oliiviöljyä ja sitruunamehua oman maun mukaan. Sekoita ja jätä maustumaan.

Paahda leivät ja lisää päälle paprikaa ja sardellifile. Nauti!


In English

for two

2 red bell peppers
1 small garlic clove, minced
extra virgin olive oil
lemon juice
cracked black pepper
dry oregano
salt
8 - 10 flat fillets of anchovies
bread

Roast the bell peppers under the oven broiler (225 - 250C) for 20-30 minutes, turning couple of times, until they have blackened in places.

Remove the peppers from the oven, drop them into a plastic bag and set aside until cool enough to handle. Remove and discard the stalks, seeds and skin. Cut the flesh into 1cm-wide strips and add to the bowl with minced garlic. Season to taste with black pepper, oregano and salt. Add some olive oil and lemon juice. Stir well together.

Toast the slices of bread. Spoon the peppers on to the toast. Garnish each slice with the anchovy fillets and serve.




You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Nämä on mahtavia, kun ovat oikeasti yksinkertaisia juttuja, mutta niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, usein simppelit jutut on niitä ihan parhaita!

      Poista
  2. Nam,yksinkertaista mutta niin hyvät ainekset:)

    VastaaPoista
  3. Tämä alkoi ihan suussa maistumaan ja kuola suusta valumaan :D. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ymmärrän tilanteen :) Aika nopeasti ne täälläkin katosi ääntä kohti...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.