Kanaa, tomaatteja ja voita | Chicken with Tomatoes and Butter

8/02/2016


Voi on mitä parhain keksintö! Ja kypsät tomaatit! Ja kun ne yhdistää kastikkeeksi on maku niin ylellisen pehmeää ja runsasta että sitä on vaikea vastustaa. Onneksi ei tarvitse :)

Aromikas ja metsältä tuoksuva timjami on luottoyrtti tomaattien maustamiseen. Sekä tuore että kuivattu sopivat hyvin, kunhan kuivattu versio ei ole lojunut avoimessa pussissa paria vuotta maustekaapin perällä.

Tämä herkullinen ja maukas kanapata valmistuu alle puolessa tunnissa. Itse suosin broilerin reisipaloja maun ja mehukkuuden vuoksi, mutta voi tämän valmistaa myös rintapaloista. Seuraksi sopivat riisi ja vaalea leipä kastikkeen moppaamiseen. Tällä on hyvä aloittaa elokuu!

3 - 4 annosta

n. 500g broilerin luuttomia ja nahattomia reisipaloja
20 - 25g voita
3 tomaattia kuutioina
2 valkosipulinkynttä silputtuna
hyppysellinen hyvää kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria

kevätsipulia silputtuna
basilikaa

Leikkaa broilerin reisipalat 2 – 3 osaan. Kuumenna iso paistinpannu hyvin ja ruskista lihat voissa. Lisää valkosipuli ja hetken perästä kuutioidut tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Alenna lämpöä ja anna hautua noin 8 - 10 minuuttia kannen alla kunnes tomaatit pehmenevät. Sekoita ja anna hautua vielä kymmenisen minuuttia ilman kantta.

Tarkista maku ja viimeistele ruoka kevätsipulilla ja yrteillä ennen tarjoamista. 


In English

3 - 4 portions

500g skinless and boneless chicken tighs
20 - 25g butter
3 ripe tomatoes, chopped
2 garlic cloves, minced
a pinch of dry thyme
salt and pepper to taste
chopped spring onions and basil to serve

Cut the chicken into 2 - 3 pieces. Melt the butter in a large pan over a medium heat. Add the chicken and brown on all sides. Add garlic and cook for a minute. Add tomatoes and season to taste with salt, pepper and thyme.

Reduce the heat to low, cover and simmer for 8 to 10 minutes. Stir and simmer for another 10 minutes uncovered. Scatter with spring onions and basil. Serve with rice and bread.




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Anonyymi2.8.16

    Namskis, herkunoloista! Taas olisi niin monta kivaa juttua kokeiltavana blogisi innoittamana :) Mutta heitänpä haasteen; tee joku kiva täyte pitaleipään streetfood-tyyliin(saa olla tulinenkin)? :)
    terkuin,Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitti! Mä koitan kehitellä jotain täytettä :)

      Poista
    2. Anonyymi3.8.16

      Kiva :) Joko Kumu käyty? :)

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköistä. Tuoreita tomaatteja saakin nyt edukkaaseen hintaan, pitääpä kokeilla. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, nyt alkaa olla se aika vuodesta kun voi intoilla kotimaisten kasvisten kanssa :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.