Possua chili-soijakastikkeessa | Pork in Chili & Soy Sauce

12/15/2016


Pimenevään torstai-iltaan nopeasti ja helposti valmistuvaa possua tulisen mausteisessa soijakastikkeessa. Porsaanniskan sijaan tähän käy myös nopeasti kypsyvät filesuikaleet, mutta rasvaisessa kasslerissa on minusta enemmän luonnetta, joten käytän useammin sitä. Kanan paistisuikaleet sopivat myös hyvin jos sianliha ei näin joulun alla innosta...

Possun kypsyessä ehtii kiehauttaa nuudeleita ja pikapaistaa vaikka vihreitä papuja inkiväärin ja valkosipulin kanssa. Helppo ja nopea ruoka arki-iltaan!

2 annosta lisukkeiden kera

n. 300g porsaan kassleria
1 punainen chili, pilkottuna (poista siemenet jos haluat)
½ rkl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1½ rkl tummaa soijakastiketta
½ rkl riisiviinietikkaa
½ – 1 tl sokeria
mustapippuria
(paahdettua seesamiöljyä)

Sekoita soijakastike, riisiviinietikka ja sokeri keskenään. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Lorauta pannulle hieman öljyä ja kuumenna hyvin. Ruskista lihat nopeasti pannulla ja alenna sitten reilusti lämpöä.

Lisää pannulle chili, valkosipuli ja inkivääri. Mausta mustapippurilla. Pyörittele aineksia pannulla noin minuutin verran ja lisää lopuksi maustekastike. Anna kiehua kasaan parin minuutin ajan kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkista maku ja viimeistele tilkalla seesamiöljyä.


In English

2 portions with sides

about 300g pork neck, thinly sliced
1 red chili, chopped
½ tbsp ginger, grated
1 garlic clove, grated
cracked black pepper
 
tbsp dark soy sauce
½ tbsp rice vinegar
½ – 1 tsp sugar

Mix together soy sauce, rice vinegar and sugar. Set aside. Add a tablespooon of olive oil in a skillet and heat over high heat. Fry the pork on all sides and lower the heat. Season to taste with cracked black pepper.
Stir in the garlic, chili and ginger and cook for a minute. Add the sauce and simmer until the meat is cooked through, about 2 – 4 minutes. Serve with rice or noodles.

 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Nam, ihanan lämmittävä ohje! Tälläinen possu maistuisi minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa oli tulisuutta ihan mukavasti :) Ja nopeasti tulee valmista!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.