Possua chili-soijakastikkeessa | Pork in Chili & Soy Sauce
12/15/2016
Pimenevään torstai-iltaan nopeasti ja helposti valmistuvaa possua tulisen mausteisessa soijakastikkeessa. Porsaanniskan sijaan tähän käy myös nopeasti kypsyvät filesuikaleet, mutta rasvaisessa kasslerissa on minusta enemmän luonnetta, joten käytän useammin sitä. Kanan paistisuikaleet sopivat myös hyvin jos sianliha ei näin joulun alla innosta...
Possun kypsyessä ehtii kiehauttaa nuudeleita ja pikapaistaa vaikka vihreitä papuja inkiväärin ja valkosipulin kanssa. Helppo ja nopea ruoka arki-iltaan!
Possun kypsyessä ehtii kiehauttaa nuudeleita ja pikapaistaa vaikka vihreitä papuja inkiväärin ja valkosipulin kanssa. Helppo ja nopea ruoka arki-iltaan!
2
annosta lisukkeiden kera
n.
300g porsaan kassleria
1
punainen chili, pilkottuna (poista siemenet jos haluat)
½
rkl raastettua inkivääriä
1
valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1½
rkl tummaa soijakastiketta
½
rkl riisiviinietikkaa
½
– 1 tl sokeria
mustapippuria
(paahdettua
seesamiöljyä)
Sekoita
soijakastike, riisiviinietikka ja sokeri keskenään. Leikkaa liha
ohuiksi suikaleiksi. Lorauta pannulle hieman öljyä ja kuumenna
hyvin. Ruskista lihat nopeasti pannulla ja alenna sitten reilusti
lämpöä.
Lisää pannulle chili, valkosipuli ja inkivääri. Mausta mustapippurilla. Pyörittele aineksia pannulla noin minuutin verran ja lisää lopuksi maustekastike. Anna kiehua kasaan parin minuutin ajan kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkista maku ja viimeistele tilkalla seesamiöljyä.
Lisää pannulle chili, valkosipuli ja inkivääri. Mausta mustapippurilla. Pyörittele aineksia pannulla noin minuutin verran ja lisää lopuksi maustekastike. Anna kiehua kasaan parin minuutin ajan kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkista maku ja viimeistele tilkalla seesamiöljyä.
In English
2 portions with sides
about 300g pork neck, thinly sliced
1 red chili, chopped
½ tbsp ginger, grated
1 garlic clove, grated
cracked black pepper
1½ tbsp dark soy sauce
1½ tbsp dark soy sauce
½ tbsp rice vinegar
½
– 1 tsp sugar
Mix together soy sauce, rice vinegar and sugar. Set aside. Add a tablespooon of olive oil in a skillet and heat over high
heat. Fry the pork on all sides and lower the heat. Season to taste
with cracked black pepper.
Stir in the garlic, chili and ginger
and cook for a minute. Add the sauce and simmer until the meat
is cooked through, about 2 – 4 minutes. Serve with rice or noodles.
2 kommenttia
Nam, ihanan lämmittävä ohje! Tälläinen possu maistuisi minullekin!
VastaaPoistaTuossa oli tulisuutta ihan mukavasti :) Ja nopeasti tulee valmista!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.