Baked Egg & Janssoni | Baked Egg with Potatoes and Anchovies

1/26/2017


Herkullinen ja helppo Baked Egg- annos Janssonin kiusauksen hengessä. Sopii nauttia niin brunssilla kuin aamuyön tunteina, tai oikeastaan milloin vaan. Tähän saa kätevästi upotettua edellisen päivän keitetyt perunat ja avatun sardellisäilykkkeen jämät. Hävikistä herkuksi siis!

1 annos (tai 2 pientä jos lisäät toisen kananmunan)

n. 200g keitettyä perunaa, kuutioina
n. 50g sipulia silputtuna
nokare voita
3 - 4 sardellifilettä öljyssä (tai kilohailia), silputtuna
ripaus timjamia
noin ruokalusikallinen maitoa tai kermaa
1 muna
pippuria, yrttejä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuullota sipuli uuninkestävällä pannulla pehmeäksi voissa.
Lisää silputut sardellit ja perunat ja mausta ripauksella timjamia ja mustapippuria. Sekoita ainekset ja nosta sivuun jäähtymään.  

Lisää maito tai kerma pannulle. Tee pieni kolo keskelle paistosta ja riko kananmuna
varovasti sekaan niin että keltuainen säilyy ehjänä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 8 -12 minuuttia. Viimeistele rosepippurilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa leivän kanssa.


In English

1 portion

200g pre-cooked potatoes, cubed
50g onion, chopped
1/2 tbsp butter
3 - 4 flat fillets of anchovy, minced
1 tbsp milk or cream
a pinch of thyme and pepper
herbs
1 egg

Preheat oven to 200C. Put butter in a small oven proof pan and heat overr medium heat. Add onions and cook for few minutes until soft. Remove from the heat. Mix in potatoes, anchovies and milk or cream. Season to taste with thyme and pepper. Make a little well in the middle of potatoes and crack the egg gently in.

Bake in the oven for 8 - 12 minutes. Top with parsley and serve with bread.


 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Herkullisen näköistä:) Ostinkin juuri sellaisen paistinpannun jonka voi laittaa myös uuniin ,joten tuollaista voisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuniin käyvät pannut on kyllä aika käteviä! Mä tykkään tuosta pienestä valurautaisesta jossa on näppärä tehdä ruokaa yhdelle ja kahdelle!

      Poista
  2. Innostuin reseptistä, mutta sitten tajusin, ettei minulla ole sellaista pannua, jonka voisi laittaa uuniin..! Mites nyt näin on päässyt käymään... Osaisitko suositella jotain tiettyä merkkiä vai onko paras ostos valurautapannu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni uunivuoka käy tähän hyvin myös. Pyöräyttää vaan ainekset pannulla ja siirtää siihen. Tuo pieni valurautapanu on ainoa mikä mulla on, koska oon vähän laiska niitä huoltamaan vaikka ne hyviä onkin. Enemmän käytän debuyerin hiiliteräspannua tai sitten ihan pinnoitettua jos ei tarvitse uuniin laittaa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.