Crispy Shrimp Po-Boy leivät ja Tabasco-arvonta!

6/14/2017


Kaupallinen yhteistyö: Tabasco


Viime viikolla kirjoitin Tabasco- tapahtumasta jossa nautittiin hyvällä ruokahalulla Richard McCormickin valmistamia, Tabascolla maustettuja herkkuja. Pääruokana oli tämä Louisiana Crispy Shrimp Po-Boy leipä, jonka reseptin sain mukaani testattavaksi ja jaettavaksi.

Köyhän miehen leivän, Poor Boyn nimen ja reseptin alkuperästä on monia tarinoita, mutta vaikka historiaa ei tarkasti tuntisikaan, voi ihan hyvin kuvitella itsensä New Orleansin kaduille ja keskittyä nauttimaan mausta. Rapeakuorisen leivän täytteeksi on vuosikymmenten aikana laitettu paahtopaistin rippeitä kastikkeen kanssa, ostereita ja muita mereneläviä sekä kanaa ja jopa ranskalaisia perunoita.

Tässä kaikille Richardin versio ja resepti New Orleansin klassikkoleivästä Po-Boysta.

Rapeaksi paistetuilla ja mausteisilla ravunpyrstöillä täytettyä vaaleaa leipää kostuttaa sopivasti tulinen ja raikas tartarkastike. Resepti on pitkähkö ja mausteita paljon, mutta alkuvalmistelujen jälkeen kaikki sujuu ihan helposti ja esimerkiksi kastikkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Rentoa kesäruokaa jossa on paljon makua ja sopivasti poltetta!

Resepti: Richard McCormick
4 Crispy Shrimp Po-Boy leipää:

20 isoa katkaravun pyrstöä putsattuna
5 dl öljyä paistamiseen

3 kulhoa tai laakeaa astiaa katkarapujen leivittämiseen.

kulho 1:
3 rkl jauhoja
3 rkl Cajun mausteseosta
1 tl suolaa

Laita ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

kulho 2:
2 munaa
1 dl maitoa

Vatkaa munat ja maito tasaiseksi seokseksi.

kulho 3:
1dl korppujauhoja
2 tl timjamia
2 tl oreganoa
4 tl paprikajauhetta
2 tl sipulijauhetta
3 tl valkosipulijauhetta
2 tl rouhittua mustapippuria
3 tl suolaa

Sekoita korppujauhoista ja mausteista tasainen seos.

Kuumenna paistoöljy 170 asteiseksi paksupohjaisessa valurautapannussa tai kattilassa. Leivitä katkaravut jauhoseoksessa, sitten munaseoksessa ja lopuksi korppujauhoseoksessa. Ravista kevyesti ylimääräiset leivitykset pois.

Paista katkaravut kullanruskeiksi muutamassa erässä noin 2 ½ – 3 minuutin ajan. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi vetäytymään.

Tartarkastike:

1 rkl punaista Tabascoa
1 dl majoneesia
2 rkl maustamatonta jogurttia
1 dl suolakurkkuja pilkottuna
1 pieni kevätsipuli silputtuna
1 rkl piparjuurta raastettuna
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset hyvin keskenään ja mausta suolalla oman maun mukaan.

leivät:

4 pientä patonkia tai ciabattaa halkaistuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
50g voita

Sulata voi isolla paistinpannulla valkosipulien kanssa ja kuullota kunnes valkosipuli pehmenee. Paahda leivät pannulla molemmin puolin minuutin tai parin ajan kunnes ne ovat kauniin värisiä.
(Jaa tarvittaessa voi ja valkosipuli tasaisesti ja annostele ne pannulle leipä tai pari kerrallaan pannun koon mukaan.)

viimeistelyyn:

½ kurkku ohuina viipaleina (kuori ja siemenet poistettuna)
kevätsipulia ohueksi leikattuna
tuoretta korianteria

Kokoa leivät jakamalla tartarkastike tasaisesti leiville. Levitä päälle kurkkuviipaleita ja kevätsipulia. Nosta katkaravut päälle ja koristele tuoreella korianterilla ja kevätsipulilla. Tarjoa heti!
 

Arvonta! Jättämällä kommentin tähän postaukseen voit osallistua neljän (4) Tabasco- tuotepaketin arvontaan! (arvo 30/pkt). Tuotepaketti sisältää Tabascon tuotteita, reseptejä, tulisilta roiskeilta suojaavan essun ja kylmemmille keleille hienon Tabasco- pipon! Arvonnan alaikäraja on 15 vuotta ja osallistua voi Suomesta.
Päivitys! Arvonta suoritettu ja voittajille ilmoitettu! Kiitos osallistumisesta!
Arvonta suoritetaan 30.6.2017 ja kilpailun tarkemmat säännöt näet tästä linkistä. Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse yhteystietoja varten, joten varmista että sähköpostisi näkyy kommentin yhteydessä mikäli haluat olla mukana arvonnassa. Onnea arvontaan!


Richardin Tabasco- illallisen Louisiana Cobb- salaatin ohjeen löydät Jotain maukasta- blogista jo nyt ja ensi viikolla Haarukkavatkain- blogi jakaa illan jälkiruoan, Lady Habaneron ohjeen!





You Might Also Like

30 kommenttia

  1. Mukana!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi14.6.17

    Mukana! :)
    sanna.salmi@suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukana herkullisessa arvonnassa.
      tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

      Poista
  3. Kääk miten ihanan kuuloinen leipä, tätä on testattava! Ja ehdottomasti mukana arvonnassa, Tabasco on maustekaapin vakikamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huokaus, säpo unohtui: masutoaitemu@gmail.com

      Poista
  4. Mukaan :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Anonyymi14.6.17

    Mukana arvonnassa!
    terv, susan.mattsson@luukku.com

    VastaaPoista
  6. Osallistun arvontaa..nam nam :)

    emmiina67@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Kaksi miedompaa vielä testaamatta! mirja_karhu@hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Näyttää niin pal herkulliselle! Näitä ois ihana päästä testaamaan meidänkin keittiössä :)

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Mukana :) kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Mä tykkäisin niin!
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Mukana arvonnassa! :)

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  12. Anonyymi15.6.17

    Tabasco onkin juuri tilapäisesti loppu. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  13. Mukana maukkaassa arvonnassa!
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  14. Mukana :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Anonyymi15.6.17

    Mukana maukkaan Tabasco -tuotepaketin arvonnassa!
    T: Miukkis
    birgit82@suomi24.fi

    VastaaPoista
  16. Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Mukana =) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Mukana!
    mantalisti0@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Anonyymi16.6.17

    Tabasco maistuu aina, joten koetan arpaonneani :)
    -Marjuska-
    laaksonritari@luukku.com

    VastaaPoista
  20. Tabascon suurkäyttäjä ilmoittautuu arvontaan.

    tackformatendenvargod@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Mukana arvonnassa :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Mukana :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  23. mukana arvonnassa :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  24. Anonyymi19.6.17

    Tulipas nälkä ;)Mukana.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  26. Anonyymi24.6.17

    Tulista olla pitää, mukana arvonnassa!
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    VastaaPoista
  27. Mukana kivan paketin arvonnassa.nam. salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.