Halloumia kesäruoaksi | Pan Fried Halloumi

6/05/2017


Halloumi ja kesä! Käytän kyllä halloumijuustoa ympäri vuoden, mutta jotenkin yhdistän sen enemmän kesään, jolloin sitä tulee syötyä useammin. Pannulla paistetun halloumin sekaan lisäsin valkosipulia, maltilla chiliä ja rapeaa kevätsipulia. Lisäksi hiukan leipää, kylmää tahinikastiketta sekä raikkaita kasviksia ja lounas on valmis. Maukasta ja vaivatonta kesäruokaa!

Tahinilla maustettuun jogurttikastikkeeseen en mitannut määriä, mutta siihen tuli vain jogurttia, tahinia, hiukan limen mehua raikkaudeksi ja Srirachaa antamaan lämpöä. Helppoa ja hyvää!

Halloumi sopii hyvin myös grillattavaksi ja hiilloksen savuiset aromit tekevät siitä entistä parempaa. Tässä resepti viime kesältä: Halloumi ja Pimientos de Padron vartaat.

2 pientä annosta

200g pala halloumia
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 pieni punainen chili, silputtuna ja siemenet poistettuna
1 pieni kevätsipuli varsineen, silputtuna
yrttejä
oliiviöljyä
mustapippuria

Laita halloumi kylmään veteen 15 - 30 minuutiksi jos haluat vähentää suolaisuutta. Kuivaa halloumi ja leikkaa suupaloiksi. Kaada paistinpannulle oliiviöljyä ja kuumenna reilulle keskilämmölle. Paista halloumia käännellen kunnes pinnat ovat kauniin paahteisia ja kullanruskeita. Nosta juustot pois pannulta ja siirrä pannu pois levyltä.

Laita pannulle valkosipuli ja chili ja anna pehmetä jälkilämmössä noin minuutin verran. Nosta juustot takaisin pannulle ja lisää myös kevätsipulia ja yrttejä oman maun mukaan. Viimeistele mustapippurilla, sekoita ja nosta tarjolle.


In English 
2 small portions

200g halloumi cheese
2 garlic cloves, minced
1 small red chili, deseeded and minced
1 scallion, chopped
black pepper to taste
evoo

Cut halloumi in 10 - 12 pieces and pat dry. Heat a tablespoon of olive oil in a frying pan over high heat. Add cheese and fry, stirring until golden brown. Remove the halloumi from the pan and set aside. Remove the pan from the heat and add garlic and chili. Cook for a minute or until garlic and chili are soft. Add scallion and cheese and season to taste with black pepper. Serve immediately with flatbread and veggies.




You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Paistettu halloumi on kyllä tosi hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan! Eikä siihen ihan helposti edes kyllästy :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.