Vihreä Tapenade | Green Olive Tapenade

6/10/2017


Vihreistä oliiveista pyöräytettty tapenade on hennomman makuinen kuin voimakas mustista oliiveista valmistettu tahna. Vihreä tapenade maistuu sellaisenaan leivän kanssa ja sopii hyvin maustamaan myös uusia perunoita, grillattuja kesäkasviksia ja kalaa tai kanaa.

Jos perinteisesti tapenadeen kuuluvat sardellit eivät sovi ruokavalioon tai makuhermoon niin ei hätää, tässä versiossa ne on korvattu kapriksilla. Valkosipulia tässä on vain yhden kynnen verran eikä sen maku puske turhan voimakkaasti läpi, joten laita suosiolla enemmän jos siltä tuntuu.

200g kivettömiä vihreitä oliiveja (valutettu paino)
1 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
n. ½ dl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
n. 1 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria rouhittuna

Valuta oliivit ja kaprikset ja huuhtaise kylmässä vedessä. Jätä valumaan. Laita oliivit, kaprikset, valkosipuli ja persilja tehosekottimen kulhoon. Anna koneen käydä ja lisää sitruunamehu ja hiljalleen oliiviöljyä kunnes koostumus on mieleinen. Tarkista maku ja viimeistele ripauksella mustapippuria.


In English

200g pitted green olives (drained weight)
1tbsp capers
1 garlic clove
about 50ml flat leaf parsley (chopped)
1tbsp lemon juice
extra virgin olive oil
cracked black pepper

Drain the olives and capers. Put all the ingredients except olive oil in a foode processor. Puree and add olive oil in patches until texture is smooth enough to your taste. Season to taste with black pepper before serving.




You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Herkulliset kuvat taas kerran! Hyvän kuuloinen resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuo on sellainen mukavan mieto ja raikas tapenade jota voi helposti säätää suuntaan tai toiseen.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.