Bokharat mausteseos | Bokharat Spice Blend
2/11/2016
Sadetta ja puuskittaista tuulta. Räntää
ja liukkaita jalkakäytäviä. Kylmää ja pimeää. Flunssakausi
huipussaan...
Apua helmikuun harmaaseen ankeuteen voi
hakea mausteiden lämmöstä ja tuoksusta. Tämä arabialainen
mausteseos on nimeltään Bokharat. Resepti on ihan pienin muutoksin
napattu Andalusian auringossa blogista.
Se minulle ei selvinnyt miksi tätä
kutsutaan arabialaiseksi 7- mausteeksi, vaikka kaikissa versioissa
jotka netistä selailin mausteiden määrä on kahdeksan. Omituista
:)
Määriä voi muokata oman maun mukaan.
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl jauhettuja korianteria
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
Yhdistä mausteet ja säilytä tiiviissä
astiassa.
In English
1 tsp ground black pepper
1 tsp ground paprika powder
1 tsp ground cumin
½ tsp ground coriander
½ tsp ground clove
½ tsp cinnamon
½ tsp cardamom
¼ tsp ground nutmed
Mix all ingredients together. Store in
an airtight container.
10 kommenttia
Herrrrkullinen sekoitus. 7-8 hämmennyksestä tuli mieleen Japani, jossa mitään ei myydä neljän pakkauksissa eikä esim. pöytää kateta neljälle vaan viidelle vaikka syöjiä olisi 4. Tapa johtuu siitä, että sanana 4 muistuttaa sanaa kuolema... Onkohan tuossa mausteessakin jotain (taika)uskoa taustalla?
VastaaPoistaTuota en tiennytkään Japanista. Mielenkiintoista! Voi hyvin olla :)
PoistaTai sitten ne on yhtä huonoja matikassa kuin minä! :D
VastaaPoistaEhkä :) Jotenkin en usko että olet huono matikassa :)
PoistaMinä tosiaankin olen! Onneksi töissä ei tarvi osata laskea kuin vähän yhteen, 5 min taaksepäin ja 10 eteen, kaikki muu on turhaa :D
PoistaVai niin :) Sujuvasti ainakin onnistuu reseptien laskut ja Campacaminon askeleet...
PoistaKauniit kuvat.Minulla on tuota maustetta kaapissani,tosin ostettuna.Ja yleisimmin tuota kutsutaan Baharat-mausteeksi,tuo bokharat-versio on minulle itse asiassa vähän outo.
VastaaPoistaEn tiedä saako tuota täältä valmiina, mutta mukavan lämmittävä mausteseos se on. Minulla ei ole tuosta nimen alkuperästä tietoa, varmasti versioita on monia , niin nimissä kuin mausteiden määrissä :)
Poistaoman matikkapääni ollessa mitä on, en myöskään minä uskaltaudu pohtimaan, miksi numero on mitä oon :-) kiitos linkkauksesta!
VastaaPoistaKiitos reseptistä. Olen tehnyt tällä samalla aiemminkin mutta silloin se ei päätynyt blogiin asti... Numeroiden liika pohtiminen on hiukan epäilyttävää muutenkin :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.