Makrillia, pinaattia ja pastaa | Pasta with Mackerel and Spinach

2/14/2016


Sinapinsiemenet poksahtelevat pannulla ja keittiössä tuoksuu paistuva valkosipuli.
On nälkä. Onneksi tässä menee vain hetki :)

Savustetusta makrillista ja pinaatista saa nopean ja maukkaan kastikkeen jonka ehtii valmistamaan pastan kypsyessä.

1 annos

n. 175 g savustettu makrilli

ripaus ruskeita sinapinsiemeniä
n. 50 g tuoretta pinaattia
1 pieni valkosipulin kynsi
pala punaista chiliä silputtuna
sitruunaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä ja nokare voita

Pastaa nälän mukaan noin 100 grammaa.

Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Perkaa makrilli ja paloittele liha pieniksi suupaloiksi. Lorauta pannun pohja täyteen oliiviöljyä, lisää pieni nokare voita sekä sinapinsiemenet. Kuumenna keskilämmölle ja lisää hienonnettu valkosipuli ja puolet chilisilpusta.

Kuullota hiljalleen kunnes valkosipuli on pehmennyt. Lisää pinaatti ja kypsennä kunnes lehdet pehmenevät ja menevät kasaan. Lisää lopuksi makrilli ja anna kuumeta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Ota hiukan pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja lisää se pannulle. Sekoita ainekset ja lisää tarvittaessa pieni tippa vettä.

Ripottele loppu chili sekaan. Tarkista maku ja syö!


In English

1 portion

175 g smoked mackerel, skin and bones removed, flesh flaked

a pinch of brown mustard seeds
50 g fresh spinach
1 small garlic clove, minced
¼ red chili, chopped
½ lemon (juice)
salt and pepper
splash of olive oil (evoo)
½ tbsp butter
100g pasta

Bring a large pot of water to a boil. Generously salt. Add pasta and cook al dente.

Meanwhile, heat olive oil and butter in a frying pan over medium heat. Add mustard seeds, garlic and chili. Cook 3 - 4 minutes, or until softened. Add the spinach and cook for a further minute or until the leaves wilt. Add mackerel and lemon juice. Drain pasta and add to the pan.

Season to taste with salt and pepper. Serve immediately.



You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Anonyymi14.2.16

    Taisi olla toissapäivänä kun haaveilin tuoreesta makrillista. Savustettuja taitaa olla useammin saatavilla ja tämä ohje vaikuttaa varsin pätevältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoretta ei niin usein näe, mutta savustettua taitaa olla tarjolla melkein aina. Hyvä niin :)

      Poista
  2. Mmm, makrilli on niiiiin hyvää!

    VastaaPoista
  3. Voin kuvitella että tuoksui hyvältä kun teit tuota pastaruokaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli hyvät tuoksut eikä maussakaan ollut moittimista :)

      Poista
  4. Makrilli on ollut herkkuani jo lapsuudesta saakka, en olekaan keksinyt kokeilla sitä pastassa. Täytyy testata, näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Minusta se ainakin toimii hyvin :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.