Makrillia, pinaattia ja pastaa | Pasta with Mackerel and Spinach
2/14/2016
Sinapinsiemenet
poksahtelevat pannulla ja keittiössä tuoksuu paistuva valkosipuli.
On nälkä. Onneksi
tässä menee vain hetki :)
Savustetusta
makrillista ja pinaatista saa nopean ja maukkaan kastikkeen jonka
ehtii valmistamaan pastan kypsyessä.
1 annos
n. 175 g savustettu
makrilli
ripaus ruskeita
sinapinsiemeniä
n. 50 g tuoretta
pinaattia
1 pieni valkosipulin
kynsi
pala punaista chiliä
silputtuna
sitruunaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä ja
nokare voita
Pastaa nälän
mukaan noin 100 grammaa.
Laita pasta
kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Perkaa makrilli ja paloittele
liha pieniksi suupaloiksi. Lorauta pannun pohja täyteen oliiviöljyä,
lisää pieni nokare voita sekä sinapinsiemenet. Kuumenna
keskilämmölle ja lisää hienonnettu valkosipuli ja puolet
chilisilpusta.
Kuullota hiljalleen
kunnes valkosipuli on pehmennyt. Lisää pinaatti ja kypsennä kunnes
lehdet pehmenevät ja menevät kasaan. Lisää lopuksi makrilli ja
anna kuumeta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Ota
hiukan pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja lisää se
pannulle. Sekoita ainekset ja lisää tarvittaessa pieni tippa vettä.
Ripottele loppu
chili sekaan. Tarkista maku ja syö!
In English
1 portion
175 g smoked
mackerel, skin and bones removed, flesh flaked
a pinch of brown
mustard seeds
50 g fresh spinach
1 small garlic
clove, minced
¼ red chili,
chopped
½ lemon (juice)
salt and pepper
splash of olive oil
(evoo)
½ tbsp butter
100g pasta
Bring a large pot of water to a boil.
Generously salt. Add pasta and cook al dente.
Meanwhile, heat olive oil and butter in a frying pan over medium heat. Add mustard seeds, garlic and chili. Cook 3 - 4 minutes, or until softened. Add the spinach and cook for a further minute or until the leaves wilt. Add mackerel and lemon juice. Drain pasta and add to the pan.
Season to taste with salt and pepper. Serve immediately.
8 kommenttia
Taisi olla toissapäivänä kun haaveilin tuoreesta makrillista. Savustettuja taitaa olla useammin saatavilla ja tämä ohje vaikuttaa varsin pätevältä!
VastaaPoistaTuoretta ei niin usein näe, mutta savustettua taitaa olla tarjolla melkein aina. Hyvä niin :)
PoistaMmm, makrilli on niiiiin hyvää!
VastaaPoistaJoo, olen samaa mieltä :)
PoistaVoin kuvitella että tuoksui hyvältä kun teit tuota pastaruokaa...:)
VastaaPoistaJep, oli hyvät tuoksut eikä maussakaan ollut moittimista :)
PoistaMakrilli on ollut herkkuani jo lapsuudesta saakka, en olekaan keksinyt kokeilla sitä pastassa. Täytyy testata, näyttää herkulliselta :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Minusta se ainakin toimii hyvin :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.