Ylikypsää possua ja kiinalainen viismaustekastike | Pulled Pork with Chinese 5 Spice Sauce

2/17/2016


Kiinalaisen viismausteen lämpöiset aromit yhdistettynä meheväksi haudutettuun porsaanlihaan on mitä parhain talvipäivän ruoka. Tämä ei ole arki-illan pikaruokaa, mutta viikonloppu lähestyy :)

Mausteinen possunliha sopii hyvin kasvisten, riisin ja nuudelien kanssa tarjottavaksi tai runsaan eväspatongin täytteenä. Minä söin omani riisinuudeleiden ja paistetun pinaatin kera.

Kastikkeen resepti on lähes sellaisenaan lainattu Kokit ja Potit blogista. Alkuperäisen reseptin löydät tästä linkistä.

n. 500 g pala possunniskaa

½ dl hoisin kastiketta
½ - 1 rkl soijakastiketta
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl silputtua chiliä
½ tl kiinalaista viismaustetta
pieni tilkka miriniä

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Ruskista liha ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Nosta liha pieneen kannelliseen uunivuokaan ja lisää pohjalle tilkka vettä. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 2 ½ - 3 tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset hyvin keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Soijaa kannattaa lisätä asteittain jos haluaa vähentää suolaisuutta.

Kun liha on kypsää, riivi se paloiksi. Lisää kastiketta oman maun mukaan ja kuumenna tarvittaessa uudelleen uunissa ilman kantta tai paistinpannulla.

Tarjoa mieleisten lisukkeiden kera.


In English

500 g pork shoulder

½ dl hoisin sauce
½ - 1 tbsp soy sauce
1 tbsp toasted sesame oil
1 tbsp lemon juice
1 garlic clove, minced
1 tsp fresh ginger, grated
2 tsp fresh chili, minced
½ tsp chinese five-spice powder
splash of mirin sauce

Preheat the oven to 150 C. Sautée the meat quickly. Season with salt, pepper and sugar. Put the meat in a small baking dish and add a little water. Cook covered for 2 ½ – 3 hours.

For the sauce, mix all ingredients together. Pull the meat apart and mix with the sauce. Reheat in a warm oven to serve.



You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Ihan mun kuuloinen resepti, nappaan talteen! Pinaatti-nuudeli-lisuke kuulostaa sekin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja kaikki meni :) Tuollainen yksinkertainen lisuke toimi hyvin kun soosissa on makuja vaikka kuinka!

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselle! Ja samalla raikkaalle :)

    VastaaPoista
  3. Minulla on jäänyt kimpale kassleria pakkaseen, jotain tällaista siitä kyllä tehtävä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.