Ylikypsää possua ja kiinalainen viismaustekastike | Pulled Pork with Chinese 5 Spice Sauce
2/17/2016
Kiinalaisen
viismausteen lämpöiset aromit yhdistettynä meheväksi haudutettuun
porsaanlihaan on mitä parhain talvipäivän ruoka. Tämä ei ole arki-illan pikaruokaa, mutta viikonloppu lähestyy :)
Mausteinen
possunliha sopii hyvin kasvisten, riisin ja nuudelien kanssa
tarjottavaksi tai runsaan eväspatongin täytteenä. Minä söin
omani riisinuudeleiden ja paistetun pinaatin kera.
Kastikkeen resepti
on lähes sellaisenaan lainattu Kokit ja Potit blogista. Alkuperäisen
reseptin löydät tästä linkistä.
n. 500 g pala
possunniskaa
½ dl hoisin
kastiketta
½ - 1 rkl
soijakastiketta
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
1 tl raastettua
inkivääriä
2 tl silputtua
chiliä
½ tl kiinalaista
viismaustetta
pieni tilkka miriniä
Ota liha ajoissa
huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Ruskista liha ja mausta
suolalla, pippurilla ja sokerilla. Nosta liha pieneen kannelliseen
uunivuokaan ja lisää pohjalle tilkka vettä. Kypsennä 150
asteisessa uunissa noin 2 ½ - 3 tuntia.
Sekoita kastikkeen
ainekset hyvin keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Soijaa kannattaa lisätä asteittain jos haluaa vähentää
suolaisuutta.
Kun liha on kypsää,
riivi se paloiksi. Lisää kastiketta oman maun mukaan ja kuumenna
tarvittaessa uudelleen uunissa ilman kantta tai paistinpannulla.
Tarjoa mieleisten
lisukkeiden kera.
In English
500 g pork shoulder
½ dl hoisin sauce
½ - 1 tbsp soy
sauce
1 tbsp toasted sesame oil
1 tbsp toasted sesame oil
1 tbsp lemon juice
1 garlic clove,
minced
1 tsp fresh ginger,
grated
2 tsp fresh chili,
minced
½ tsp chinese
five-spice powder
splash of mirin
sauce
Preheat the oven to
150 C. Sautée the meat quickly. Season with salt, pepper and sugar.
Put the meat in a small baking dish and add a little water. Cook
covered for 2 ½ – 3 hours.
For the sauce, mix
all ingredients together. Pull the meat apart and mix with the sauce.
Reheat in a warm oven to serve.
6 kommenttia
Ihan mun kuuloinen resepti, nappaan talteen! Pinaatti-nuudeli-lisuke kuulostaa sekin hyvältä.
VastaaPoistaHyvää oli ja kaikki meni :) Tuollainen yksinkertainen lisuke toimi hyvin kun soosissa on makuja vaikka kuinka!
PoistaNäyttääpä herkulliselle! Ja samalla raikkaalle :)
VastaaPoistaKiitos! Ainakin mulle maistui hyvin :)
PoistaMinulla on jäänyt kimpale kassleria pakkaseen, jotain tällaista siitä kyllä tehtävä!
VastaaPoistaSopii vaikka tulevalle viikonlopulle :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.