Palsternakat pannulla | Pan-Fried Parsnips
2/24/2016
Hiljalleen
kypsennetyt ja karamellisoituneet palsternakkakuutiot on simppeli ja
maukas lisuke joka sopii mainiosti paistettujen makkaroiden tai
porsaanlihan seuraksi. Eikä kukaan kiellä syömästä näitä ihan
sellaisenaan, jos siltä tuntuu :)
Rosmariini,
appelsiini ja kaneli antavat kotoisen juureksen makuun aavistuksen
eksotiikkaa ja lämpöä. Kanelia kannattaa käyttää tässä
maltilla, ettei sen maku peitä kokonaan palsternakan aromeita.
kahdelle lisukkeena
n. 350 – 400g
palsternakkaa
1 valkosipulinkynsi
25g voita
hyppysellinen
kuivattua rosmariinia
ripaus sokeria
½ appelsiinin mehu
ripaus kanelia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Kuori ja kuutioi
palsternakat noin sentin paloiksi. Kuumenna öljyä ja voita isolla
pannulla ja lisää valkosipulin kynsi. Kun pannu on kuuma lisää
palsternakat ja sekoita hyvin. Anna paistua pari minuuttia tai kunnes
juurekset saavat väriä.
Pienennä lämpöä
ja lisää pannulle ripaus sokeria ja rosmariinia. Jatka kypsennystä
välillä sekoittaen kunnes palsternakat ovat napakan kypsiä.
Poista valkosipuli
pannulta ja lisää appelsiinimehu. Mausta kanelilla, suolalla ja
pippurilla.
Sekoita hyvin ja
anna kiehahtaa niin että mehu haihtuu lähes kokonaan pois.
Tarkista vielä maku
ja tarjoa vaikkapa makkaroiden tai porsaankyljysten kera.
In English
as a side dish for
two
350 - 400g parsnips
1 garlic clove
1 tbsp oil (evoo)
25g butter
a pinch of dried
rosemary
a pinch of sugar
juice of ½ orange
small pinch of
cinnamon
salt and pepper to
taste
Peel parsnips. Cut
into small cubes. Add oil, butter and garlic to a large frying pan.
Heat over medium heath. Add parsnips, stir well and sauté for couple
of minutes.
Reduce heat, add
sugar and rosemary. Sauté until parsnips are golden brown and
tender.
Remove garlic from
the pan. Add orange juice and a small pinch of cinnamon. Stir well
and cook until most of the juice has evaporated.
Season to taste with
salt and pepper. Serve with grilled sausages or pork.
8 kommenttia
Onpas mielenkiintoinen palsternakkaohje!
VastaaPoistaKiitti :) Kyllä siitä ihan syötävää tuli.
PoistaPalsternakan ystävälle tämä on erittäin mieluisa ohje - kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä! Toivottavasti tykkäät jos joskus kokeilet :)
PoistaVarmaankin tosi hyvää.Täällä minun suunnallani on tosi mahtava kasvisvalikoima,mutta tuo palsternakka taitaa puuttua siitä.
VastaaPoistaNiin tosiaan, palsternakka taitaa olla pohjoisempi juures.
PoistaPalsternakka ja rosmariini on tuttu yhdistelmä mutta kiva idea maustaa palsternakat appelsiinimehulla :)
VastaaPoistaJoo, välillä on kiva kokeilla uusia yhdistelmiä. En muista enää oliko tälle inspis jostain muualta, mutta hyvää oli koska pääsi blogiin mukaan :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.