Palsternakat pannulla | Pan-Fried Parsnips

2/24/2016


Hiljalleen kypsennetyt ja karamellisoituneet palsternakkakuutiot on simppeli ja maukas lisuke joka sopii mainiosti paistettujen makkaroiden tai porsaanlihan seuraksi. Eikä kukaan kiellä syömästä näitä ihan sellaisenaan, jos siltä tuntuu :)

Rosmariini, appelsiini ja kaneli antavat kotoisen juureksen makuun aavistuksen eksotiikkaa ja lämpöä. Kanelia kannattaa käyttää tässä maltilla, ettei sen maku peitä kokonaan palsternakan aromeita.

kahdelle lisukkeena

n. 350 – 400g palsternakkaa

1 valkosipulinkynsi
25g voita
hyppysellinen kuivattua rosmariinia
ripaus sokeria
½ appelsiinin mehu
ripaus kanelia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Kuori ja kuutioi palsternakat noin sentin paloiksi. Kuumenna öljyä ja voita isolla pannulla ja lisää valkosipulin kynsi. Kun pannu on kuuma lisää palsternakat ja sekoita hyvin. Anna paistua pari minuuttia tai kunnes juurekset saavat väriä.

Pienennä lämpöä ja lisää pannulle ripaus sokeria ja rosmariinia. Jatka kypsennystä välillä sekoittaen kunnes palsternakat ovat napakan kypsiä.

Poista valkosipuli pannulta ja lisää appelsiinimehu. Mausta kanelilla, suolalla ja pippurilla.
Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa niin että mehu haihtuu lähes kokonaan pois.

Tarkista vielä maku ja tarjoa vaikkapa makkaroiden tai porsaankyljysten kera.


In English

as a side dish for two

350 - 400g parsnips
1 garlic clove
1 tbsp oil (evoo)
25g butter
a pinch of dried rosemary
a pinch of sugar
juice of ½ orange
small pinch of cinnamon
salt and pepper to taste

Peel parsnips. Cut into small cubes. Add oil, butter and garlic to a large frying pan. Heat over medium heath. Add parsnips, stir well and sauté for couple of minutes.

Reduce heat, add sugar and rosemary. Sauté until parsnips are golden brown and tender.

Remove garlic from the pan. Add orange juice and a small pinch of cinnamon. Stir well and cook until most of the juice has evaporated.

Season to taste with salt and pepper. Serve with grilled sausages or pork.



You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Anonyymi24.2.16

    Onpas mielenkiintoinen palsternakkaohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Kyllä siitä ihan syötävää tuli.

      Poista
  2. Palsternakan ystävälle tämä on erittäin mieluisa ohje - kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti tykkäät jos joskus kokeilet :)

      Poista
  3. Varmaankin tosi hyvää.Täällä minun suunnallani on tosi mahtava kasvisvalikoima,mutta tuo palsternakka taitaa puuttua siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan, palsternakka taitaa olla pohjoisempi juures.

      Poista
  4. Palsternakka ja rosmariini on tuttu yhdistelmä mutta kiva idea maustaa palsternakat appelsiinimehulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, välillä on kiva kokeilla uusia yhdistelmiä. En muista enää oliko tälle inspis jostain muualta, mutta hyvää oli koska pääsi blogiin mukaan :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.