Savustettuja ostereita ja pastaa | Smoked Oysters Pasta

2/09/2016


Säilykepurkkiruoka ei välttämättä herätä suuria intohimoja, mutta savustetut osterit kuulostavat jo paljon houkuttelevammalta. Niille jotka eivät pidä raaoista ostereista tai kynnys maistamiseen tuntuu korkealta, voi lähestymisen ostereiden hienostuneeseen makumaailmaan aloittaa hyvin savustetuista ostereista.

Jos haluat tehdä annoksen yhdelle, suositan keittämään pastaa noin 100 grammaa, vähentämään hiukan sipulin määrää ja valitsemaan pienehkön valkosipulinkynnen.

2 annosta alkuruokana

85 g rasia savustettuja ostereita oliiviöljyssä
1 valkosipulinkynsi
½ pienestä punasipulista
½ sitruunan kuori ja mehu
pieni pala tuoretta chiliä
suolaa ja pippuria
oliiviöljy

150 g pastaa

Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Pastan kypsyessä ehtii valmistamaan kastikkeen.

Silppua punasipuli, valkosipuli ja chili. Raasta sitruunankuori. Valuta osterirasian öljy pannulle ja lisää myös loraus oliiviöljyä. Kuumenna miedolle keskilämmölle. Kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää valkosipuli, sitruunankuori ja osa chilistä. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Kun sipuli on kypsää, lisää sitruunamehu ja osterit. Anna kiehahtaa nopeasti niin että osterit kuumenevat. Valuta pasta ja lisää se pannulle. Sekoita ainekset varovasti. Tarkista maku ja viimeistele ripauksella mustapippuria ja chiliä. Tarjoa heti.


In English

serves 2 as a starter

85 g can smoked oysters in olive oil
1 garlic clove minced
half of small red onion chopped
half of lemon, zest and juice
red chili to taste
salt and pepper to taste
a splash of evoo

150 g linguine or spaghetti

Bring a pot of water to boil, add salt and cook your pasta according to package directions.

Drain the oysters and add the oil to a frying pan. Add a small small splash on olive oil and heat over medium heat.

Add onions and sauté until fragnant. Add garlic, lemon zest and some of the chili. Season with salt and pepper.

Add oysters and lemon juice. Warm through. Drain the pasta, return to the pan and gently toss together.

Sprinkle the pasta with the remaining chili. Serve immediately!



You Might Also Like

10 kommenttia

  1. On kyllä erittäin houkuttelevan näköinen pasta-annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Osterit on kieltämättä houkuttelevia :)

      Poista
  2. Vautsi tuota pastakuvaa! Ja kyllä ruokakin maistuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Äkkiähän te tuollaisen pastan pyöräytätte!

      Poista
  3. Mä en ole oikein koskaan päässyt noiden ostereiden kanssa sinuiksi vaikka syönkin kun eteen kannetaan ;). Tässähän voisi olla sopiva tapa ihastua!

    VastaaPoista
  4. Nam nam.Ne savustetut osterit ovat tosi hyviä,olen joskus ostanut. Ihana pastaruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen joskus vähän aliarvioinut säilykepurkeissa olevia tuotteita mutta onneksi olen niistä ajoista viisastunut :)

      Poista
  5. Voi juku, varmasti hyvää! Täytyy myöntää, että pidän enemmän kypsistä kuin raaoista ostereista, vaikka syön kyllä molempia. Säilykeostereita en ole koskaan maistanut, täytyy hetimiten kokeilla! Onnea uudistuneen blogin johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kallistun enemmän raakojen puolelle, silloin harvoin kun niitä syön, mutta kyllä nuo savustetutkin oli hyviä! Kiitos!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.