Savustettuja ostereita ja pastaa | Smoked Oysters Pasta
2/09/2016
Säilykepurkkiruoka
ei välttämättä herätä suuria intohimoja, mutta savustetut
osterit kuulostavat jo paljon houkuttelevammalta. Niille jotka eivät
pidä raaoista ostereista tai kynnys maistamiseen tuntuu korkealta,
voi lähestymisen ostereiden hienostuneeseen makumaailmaan aloittaa
hyvin savustetuista ostereista.
Jos haluat tehdä
annoksen yhdelle, suositan keittämään pastaa noin 100 grammaa,
vähentämään hiukan sipulin määrää ja valitsemaan pienehkön
valkosipulinkynnen.
2 annosta
alkuruokana
85 g rasia
savustettuja ostereita oliiviöljyssä
1 valkosipulinkynsi
½ pienestä
punasipulista
½ sitruunan kuori
ja mehu
pieni pala tuoretta
chiliä
suolaa ja pippuria
oliiviöljy
150 g pastaa
Keitä pasta
runsaasti suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Pastan kypsyessä
ehtii valmistamaan kastikkeen.
Silppua punasipuli,
valkosipuli ja chili. Raasta sitruunankuori. Valuta osterirasian öljy
pannulle ja lisää myös loraus oliiviöljyä. Kuumenna miedolle
keskilämmölle. Kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää
valkosipuli, sitruunankuori ja osa chilistä. Mausta ripauksella
suolaa ja mustapippuria.
Kun sipuli on
kypsää, lisää sitruunamehu ja osterit. Anna kiehahtaa nopeasti
niin että osterit kuumenevat. Valuta pasta ja lisää se pannulle.
Sekoita ainekset varovasti. Tarkista maku ja viimeistele ripauksella
mustapippuria ja chiliä. Tarjoa heti.
In English
serves 2 as a
starter
85 g can smoked
oysters in olive oil
1 garlic clove
minced
half of small red
onion chopped
half of lemon, zest
and juice
red chili to taste
salt and pepper to
taste
a splash of evoo
150 g linguine or
spaghetti
Bring a pot of water
to boil, add salt and cook your pasta according to package
directions.
Drain the oysters
and add the oil to a frying pan. Add a small small splash on olive
oil and heat over medium heat.
Add onions and sauté
until fragnant. Add garlic, lemon zest and some of the chili. Season
with salt and pepper.
Add oysters and
lemon juice. Warm through. Drain the pasta, return to the pan and
gently toss together.
Sprinkle the pasta
with the remaining chili. Serve immediately!
10 kommenttia
On kyllä erittäin houkuttelevan näköinen pasta-annos.
VastaaPoistaKiitos! Osterit on kieltämättä houkuttelevia :)
PoistaVautsi tuota pastakuvaa! Ja kyllä ruokakin maistuisi.
VastaaPoistaKiitti! Äkkiähän te tuollaisen pastan pyöräytätte!
PoistaMä en ole oikein koskaan päässyt noiden ostereiden kanssa sinuiksi vaikka syönkin kun eteen kannetaan ;). Tässähän voisi olla sopiva tapa ihastua!
VastaaPoistaKannattaa ainakin kokeilla :)
PoistaNam nam.Ne savustetut osterit ovat tosi hyviä,olen joskus ostanut. Ihana pastaruoka!
VastaaPoistaKiitos! Olen joskus vähän aliarvioinut säilykepurkeissa olevia tuotteita mutta onneksi olen niistä ajoista viisastunut :)
PoistaVoi juku, varmasti hyvää! Täytyy myöntää, että pidän enemmän kypsistä kuin raaoista ostereista, vaikka syön kyllä molempia. Säilykeostereita en ole koskaan maistanut, täytyy hetimiten kokeilla! Onnea uudistuneen blogin johdosta!
VastaaPoistaItse kallistun enemmän raakojen puolelle, silloin harvoin kun niitä syön, mutta kyllä nuo savustetutkin oli hyviä! Kiitos!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.