Paistetut pikkupaprikat | Pimientos de Padrón
2/19/2016
Tämä jos mikä vie ainakin minun ajatukset
Barcelonan kapeille kujille ja tapasbaarien vilinään…
Pimientos de Padrón on helppo juttu.
Pussillinen paprikoita paistetaan kuumassa öljyssä ja suolataan
reippaalla kädellä. Viimeistellään lorauksella oliiviöljyä,
napostellaan ja odotetaan koska kohdalle osuu se polttava paprika.
Juomaksi espanjalaista olutta tai cavaa. Sopii mainiosti
perjantai-iltaan ja matkafiilistelyihin :)
tapaksena kahdelle
200 g pussi pimentos de padron
paprikoita
oliiviöljyä
suolaa
Huuhdo ja kuivaa paprikat. Kaada
pannulle oliiviöljyä ja kuumenna reippaasti.
Lisää paprikat ja paista muutama
minuutti sekoitellen kunnes paprikat pehmenevät. Paprikoiden
pinta saa tummua ihan kunnolla, mutta
älä kuitenkaan polta karrelle.
Mausta paprikat rouhitulla suolalla ja
lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä sekaan. Tarjoa heti
kuumina!
In English
tapas for two
200 g Padrón Peppers
evoo
salt
Wash the peppers and dry them
thoroughly. In a medium skillet, heat olive oil over a high heat.
Add peppers and fry, stirring well,
until they blister and begin to turn brown. Remove the peppers
and drizzle with a little olive oil and
sprinkle with a couple of pinches of sea salt.
12 kommenttia
Huippua, että näitä paprikoita saa nykyään myös Suomesta. Pitkään söin niitä vain Espanjassa - joten niiden maku vie minutkin mukaviin muistoihin. :)
VastaaPoistaSama juttu :) Herättää muistoja! Ekaa kertaa löysin näitä Suomesta. Tosin nuo oli marokkolaisia, jos ihan tarkkoja ollaan, mutta hyvin kelpas mulle :)
PoistaEnpä ole koskaan kokeillut tuollaisia pikkupaprikoita. Ovatko ne tulisia vai verrattavissa tavallisiin vihannespaprikoihin?
VastaaPoistaNuo oli tosi mietoja. Juju on siinä että sekaan saattaa eksyä tulisempia yksilöitä, mutta tuo satsi oli kyllä ihan lempeää :)
PoistaIhana herkku! Ja houkuttelevat kuvat. Täällä on pikkupaprikoita,eri värisinä,mutta ne tunnetaan lähinnä napostelupaprikoina.Onnistuiskohan tuollainen niistä..
VastaaPoistaKiitos! Luulen että onnistuu ihan hyvin :)
PoistaKatselin tollaisia paprikoita kaupassa, mutta silloin ei raksuttanut mitä niistä tehdä. Nyt pitää palata omia jalanjälkiä takaisin ja käydä hakemassa se pussukka :)
VastaaPoistaJoo, kyllä se niin on tehtävä :)
PoistaNyt kun asut täällä, voin kysyä, mistä onnistuit löytämään noita paprikoita. Olen ihan koukussa niihin ja pakko käydä välillä syömässä Soil Wine Roomissa, mutta kaupasta en ole niitä löytänyt.
VastaaPoistaPrisma Kaari. Nuo oli marokkalaisia. Aitoja espanjalaisia en ole nähnyt, mutta hyviä oli nuokin!
PoistaMinä ostin näitä tänään pussin, eka kertaa osui kohdalle, on myös perjantai, on myös espanjalaista olutta jääkaapissa, joten grillailun oheen kokeilen näitä! :D
VastaaPoistaMuy Bien! Kuulostaa mainiolta tavalta viettää perjantai :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.