Gochujang kanaa | Spicy Korean Chicken
2/21/2016
Hot hot kot kot :)
Syvänpunainen
korealainen chilitahna Gochujang lämmittää jo värillään
jäätävän sateen kylmettämää kulkijaa. Minä odotin
aurinkoisten kevätpäivien jatkuvan, mutta niin vain helmikuu
osoitti että vielä ollaan vahvasti talven puolella. Jos kaipaat
lämpöä päivään, tässä on kelpo vaihtoehto mausteisen ruoan
muodossa.
Näissä kanan
koipipaloissa on tulisuutta, minun makuun kohtuudella, mutta
kuitenkin sen verran että jos chilin polte arveluttaa, kannattaa
sekoittaa kastikkeen ainekset maltillisesti pienissä erissä ja
hakea omaan makuun sopiva määrä poltetta.
Marinadin
resepti on mukaeltu tästä ohjeesta.
2 – 4 annosta
8 – 10 kpl
broilerin koipipaloja
1 rkl mietoa öljyä
1 ½ – 2 rkl
gochujang tahnaa
1 tl chilijauhetta
(tai vähennä määrää maun mukaan)
1 rkl paahdettua
seesamiöljyä
1 ½ rkl soijaa
1 – 1 ½ rkl
sokeria
parin sentin pala
inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
Sekoita marinadin
ainekset hyvin keskenään ja hienosäädä makua tarvittaessa. Hiero
marinadi hyvin broilerin koipipalojen pinnalle ja nahan alle. Laita
jääkaappiin maustumaan noin 2 tunniksi.
Kypsennä 200
asteisessa uunissa noin 40 – 50 minuuttia. Tarjoa kuumina!
In English
2 - 4 portions
Recipe
for marinade is
adapted from Rasa Malaysia.
8 - 10 pcs chicken
drumsticks
1 tbsp oil
1 ½ – 2 tbsp Korean gochujang chili paste
1 tsp chili powder
1 tbsp sesame oil
1 ½ tbsp soy sauce
1 – 1 ½ tbsp sugar
2 cm piece ginger, peeeled and minced
2 cloves garlic, minced
1 ½ – 2 tbsp Korean gochujang chili paste
1 tsp chili powder
1 tbsp sesame oil
1 ½ tbsp soy sauce
1 – 1 ½ tbsp sugar
2 cm piece ginger, peeeled and minced
2 cloves garlic, minced
Stir together all
the ingredients. Add the chicken and stir to coat completely in
marinade. Cover and refrigerate for at least 2 hours. Bake in 200 C
for 40 – 50 minutes.
8 kommenttia
Gochujang-kana oli meidän viime kesän vakiovieras grillissä. Siitä saa niin helposti reippaasti makua ruokaan.
VastaaPoistaJoo, totta! Siinä on hieno oma makunsa :)
PoistaVau, mikä food styling tässä postauksessa! :D
VastaaPoistaKiitos Maikki :) You made my day!
PoistaGochujang antaa kyllä kivaa potkua, joskus vähän liikaakin. Hyvä tuo varoitus :). Sun kuvat aina vaan paranee, jos suinkin mahdollista enää!
VastaaPoistaNäin on! Chilien ja mausteiden kanssa on niin monta sietorajaa kun on syöjääkin että ei aina tiedä miten niitä resepteihin laittais :)
PoistaKiitos kovasti kehuista!
Ja taas mä jäin syömään sun ihania kuviasi...
VastaaPoistaHyvä että maistuu :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.