Gochujang kanaa | Spicy Korean Chicken

2/21/2016


Hot hot kot kot :)

Syvänpunainen korealainen chilitahna Gochujang lämmittää jo värillään jäätävän sateen kylmettämää kulkijaa. Minä odotin aurinkoisten kevätpäivien jatkuvan, mutta niin vain helmikuu osoitti että vielä ollaan vahvasti talven puolella. Jos kaipaat lämpöä päivään, tässä on kelpo vaihtoehto mausteisen ruoan muodossa.

Näissä kanan koipipaloissa on tulisuutta, minun makuun kohtuudella, mutta kuitenkin sen verran että jos chilin polte arveluttaa, kannattaa sekoittaa kastikkeen ainekset maltillisesti pienissä erissä ja hakea omaan makuun sopiva määrä poltetta.

Marinadin resepti on mukaeltu tästä ohjeesta.

2 – 4 annosta

8 – 10 kpl broilerin koipipaloja

1 rkl mietoa öljyä
1 ½ – 2 rkl gochujang tahnaa
1 tl chilijauhetta (tai vähennä määrää maun mukaan)
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 ½ rkl soijaa
1 – 1 ½ rkl sokeria
parin sentin pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Sekoita marinadin ainekset hyvin keskenään ja hienosäädä makua tarvittaessa. Hiero marinadi hyvin broilerin koipipalojen pinnalle ja nahan alle. Laita jääkaappiin maustumaan noin 2 tunniksi.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40 – 50 minuuttia. Tarjoa kuumina!


In English
2 - 4 portions
Recipe for marinade is adapted from Rasa Malaysia.

8 - 10 pcs chicken drumsticks

1 tbsp oil
1 ½ – 2 tbsp Korean gochujang chili paste
1 tsp chili powder
1 tbsp sesame oil
1 ½ tbsp soy sauce
1 – 1 ½ tbsp sugar
2 cm piece ginger, peeeled and minced
2 cloves garlic, minced

Stir together all the ingredients. Add the chicken and stir to coat completely in marinade. Cover and refrigerate for at least 2 hours. Bake in 200 C for 40 – 50 minutes.



You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Gochujang-kana oli meidän viime kesän vakiovieras grillissä. Siitä saa niin helposti reippaasti makua ruokaan.

    VastaaPoista
  2. Vau, mikä food styling tässä postauksessa! :D

    VastaaPoista
  3. Gochujang antaa kyllä kivaa potkua, joskus vähän liikaakin. Hyvä tuo varoitus :). Sun kuvat aina vaan paranee, jos suinkin mahdollista enää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Chilien ja mausteiden kanssa on niin monta sietorajaa kun on syöjääkin että ei aina tiedä miten niitä resepteihin laittais :)
      Kiitos kovasti kehuista!

      Poista
  4. Ja taas mä jäin syömään sun ihania kuviasi...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.