Chorizo ragùa, mozzarellaa ja pastaa | Chorizo Ragù with Mozzarella

4/17/2016


Chorizosta saa näppärästi vaikka mitä herkkuja. Tämä on yksi omista suosikeistani. Nopea ja täyteläinen pastakastike jossa maistuu lempeästi chili, yrtit ja savustettu paprika.

Mozzarellajuustolla viimeistelty ja sakeutettu, tomaattinen chorizokastike on paheellisen hyvää :) Suosittelen kokeilemaan!

Valmista tulee noin puolessa tunnissa, joten kauaa ei tarvitse tämän herkun kanssa hellan ääressä seisoskella. Sopii siis hyvin myös arki-iltojen ruoaksi. Muokattu Donna Hayn reseptistä.

2 annosta

100g chorizoa, raakamakkaraa
1 valkosipulinkynsi
½ punainen chili ilman siemeniä
1 pieni oksa rosmariinia (n. 10 cm)
½ dl punaviiniä
200g tomaattimurskaa
1 tl tummaa sokeria
suolaa ja mustapippuria
(loraus pastan keitinvettä)

125g pallo mozzarellaa
pieni kourallinen lehtipersiljaa

150 – 200g pastaa

Poista makkaroista kuoret ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua valkosipuli ja chili. Kuumenna pannu hyvin ja lisää chorizot. Paista viitisen minuuttia sekoitellen kunnes makkarat ovat kypsiä ja ruskistuneita.

Laita pasta kypsymäään.

Alenna lämpöä reippaasti ja lisää valkosipuli, chili ja rosmariinin neulaset. Sekoita ja anna valkosipulin ja chilin kypsyä noin minuutti. Lisää punaviini pannulle ja anna sen kiehua lähes kokonaan kasaan.

Lisää tomaattimurska, sokeri ja reilu ripaus mustapippuria. Sekoita ja anna hautua hiljalleen 15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Revi juusto pieniksi paloiksi ja lisää puolet pannulla. Sekoita kunnes juusto sulaa kastikkeen sekaan. Lisää lehtipersiljaa maun mukaan. Jos kastike sakenee liikaa, lisää tilkka pastan keitinvettä.

Valuta kypsä pasta ja kaada se pannulle. Sekoita ainekset. Nosta tarjolle ja ripottele loppu mozzarella annosten päälle. Viimeistele ripauksella mustapippuria.


In English
serves 2

100g chorizo, uncooked
1 garlic clove, minced
½ red chilli, seeded and minced
1 small sprig rosemary, leaves picked
50 ml red wine
200g tomato passata
1 tsp brown sugar
salt and cracked black pepper to taste
(pasta cooking water)

125g mozzarella, torn
flat leaf parsley, chopped

150 – 200g pasta

Remove skin from the chorizo and cut into small cubes. Heat a large frying pan over high heat. Add chorizo and cook, stirring, for five minutes. Reduce the heat and add garlic, chilli and rosemary. Mix and saute for a minute. Add wine and cook for a minute or until reduced. Add tomato, sugar and pepper and bring to simmer. Cook for 15 minutes. Add half of the mozzarella and stir to combine. Season to taste with salt.

While the chorizo sauce is cooking, cook the pasta until al dente. Drain, reserving 1 - 2 tablespoons of the cooking liquid. Add reserved cooking liquid to the sauce if needed and stir to combine. Scatter with parsley and top the pasta with rest of the mozzarella. Serve immediately.




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Jokseenkin täydellinen pasta. En ole koskaan testannut tuollaista mozzarellalla sakeuttamista. Hieno idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks :) Mozzarella sulaa aika helposti kastikkeeseen. Jos ei nyt ihan tasaisesti niin aikakin riittävästi. En voi ottaa ideasta kunniaa itselleni, mutta kandee kokeilla :)

      Poista
  2. Tämä resepti saa helposti veden kielelle. Ei siis auta kuin ottaa tämä ruoka listoille heti ensi viikolle, kun tarvitaan nopsakoita työpäivän jälkeisiä aterioita.

    VastaaPoista
  3. Tää on paljon nopeampi chorizokastikkeen versio kuin se jota olin tekemässä nopeasti. Puolivälissä keitosta huomasin että ohjeessa lukee hauduta 3 tuntia kastiketta. Siitäpä opin (taas) lukemaan ohjeen kerralla loppuun ennen aloittamista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista sattuu :) Tämä valmistuu niin nopeasti että 3 tuntia syömisestä ehtii tulla jo uusi nälkä. Tai ainakin vois ottaa jotain pientä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.