Lupiinihummus | Lupin Bean Hummus

4/14/2016


Viikko sitten en ollut syötävistä lupiinin siemenistä kuullutkaan, mutta kun bongasin tämän kuvan Instagramista niin pitihän niitä päästä maistamaan. En tiedä onko nämä virallisesti siemeniä vai papuja, eikä taida tietää valmistajakaan koska purkin etiketissä oli käytetty molempia, mutta ehkä siihen ei kannata takertua vaan keskittyä maisteluun. Se on ainakin minusta hauskempaa.

Ostin saman tien pari purkkia ja toisesta surautin kirpeän raikkaan, hummuksen tyylisen tahnan. Kuorien poistaminen vaatii hiukan näpräämistä ja vie aikansa mutta se kannattaa tehdä.

Lupiinitahnan rakenne jää hieman ryynimäiseksi tavalliseen hummukseen verrattuna, mutta jos se ei häiritse niin kannattaa kokeilla. Riippuu tietysti kuinka tehokkaalla koneella tahnan valmistaa :)

1 purkki kypsiä lupiinipapuja/siemeniä
380g valutettuna

1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1 – 2 tl tahinia (käytän tätä)
1 rkl oliiviöljyä
ripaus juustokuminaa
suolaa
1 – 1 ½ dl vettä

Valuta ja huuhtele lupiinipavut hyvin. Poista kuoret. Yhdistä kaikki ainekset vettä lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi tahnaksi ja lisää vettä pienissä erissä kunnes koostumus on mieleinen. Tarkista maku. Pinnalle voi ripotella savustettua paprikaa valuttaa hiukan öljyä. Tarjoa hyvän leivän kanssa tai osana meze-pöytää.


In English

1 can boiled lupin beans (rinsed)
380g drained weight

1 small garlic clove, minced
1 tbsp lemon juice
1 – 2 tsp tahini
1 tbsp extra virgin olive oil
a pinch of cumin
salt to taste
1 – 1 ½ dl water

Remove the skins from the lupin seeds. Put all the ingerdients except water into a blender. Add water as needed and whizz until smooth. Season to taste and drizzle with olive oil and smoked paprika.




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Nyt vasta tajusin, että matkoilla lasipurkeissa näkemäni maissin muotoiset "jättipavut" ovat lupiininsiemeniä! Olen syönyt (ruoka)lupiinin versoja, mutten koskaan ole syönyt niitä tässä muodossa. Ensi kerralla rohkenen ostaa purkillisen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osta pois :) Se hienoa että aina löytyy jotain uutta vaikka olisi kuinka pitkään ruoan parissa puuhannut!

      Poista
  2. No eihän se Lupin Express ollut ihan silkkaa Monthy Pythonia, vaan siinä oli jotain järkeä takana! Jos pätkä ei ole tuttu, kannattaa katsoa Youtubesta noilla avainsanoilla, nousee lupiinit uuteen arvoon :D. Herkullisen näköistä tämäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ei ole tuttu pätkä joten pitää tarkistaa tilanne :)

      Poista
  3. Täälläpäin lupiininsiemeniä käytetään paljonkin,esim. toreilla niitä myydään keitettynä&maustettuna katuruokana.Olen jauhanut niistä jauhoa gluteenittomiin leivonnaisiin ja ikuisuus sitten idättänytkin.Kiva idea tehdä niistä hummusta.

    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2010/03/valkolupiinin-idatysta-ja-appelsiinista.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvelinkin että sinulle lupiini on tuttu tuote. Tuo idätys kuulostaa hauskalta idealta! Kiitti vinkistä!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.