Tulinen possupata | Pork and Chilli Stew

4/12/2016


Syvän tummanpunaisessa ja sakeassa possupadassa on savua ja tulta. Kuivatuilla ancho ja chipotle chileillä maustettu lihapata ei takuulla jätä kylmäksi. Tarjoa riisin tai tortillojen ja raikkaan salaatin ja guacamolen kera.

Resepti on mukaeltu Olive lehden huhtikuun 2016 numerosta.

Tämä on sitten aika tulista :)

2 – 4 annosta lisukkeista riippuen

400 g porsaan palapaistia tai vastaavaa, reilun kokoisina suupaloina
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 g kuivattua chipotle chiliä (ilman siemeniä)
8 g kuivattua ancho chiliä (ilman siemeniä)
½ rkl sokeria
200 g tomaattimurskaa

1 ½ dl kanalientä
½ tl jauhettua jeeraa
½ tl kuivattua oreganoa
1 - 2 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria

Poista chileistä kannat ja siemenet ja murra pienemmiksi paloiksi. Punnitse oikea määrä.
Laita chilit kuivalle pannulle tai paistokasarille ja kuumenna. Kun chileistä alkaa irrota kevyesti paahteinen tuoksu, lisää pannulle kanaliemi, tomaattimurska ja sokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen, alenna lämpöä ja hauduta noin 10 minuuttia. Kaada ainekset toiseen astiaan ja aja tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.

Pyyhkäise kasari puhtaaksi ja lisää tilkka öljyä. Kuumenna ja ruskista lihat nopeasti. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää mausteet ja tomaattikastike sekä noin 1 ½ dl vettä. Sekoita ainekset hyvin ja anna kiehahtaa.

Alenna lämpöä ja hauduta hiljalleen kansi raollaan noin 90 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa ja liha lohkeavan pehmeää. Viimeistele possupata limen mehulla ja yrteillä.

Tarkista lopuksi maku ja tarjoa. Poltetta voi helpottaa jogurtilla.


In English
Recipe inpiration from the Olive Magazine / April 2016
serves 2

400 g pork shoulder, cut into 4 - 5 cm pieces
1 onion, chopped
2 garlic cloves, minced

2 g dried chipotle chile (without seeds)
8 g dried ancho chile (without seeds)
½ tbsp sugar
200 g crushed tomatoes

1 ½ dl chicken stock
½ tl cumin
½ tl dried oregano
1 - 2 bay leaf
salt and pepper to taste

yogurt to serve

Pull out the stems and shake out the seeds from chillies. Discard the stems and seeds. Add the chillies to a dry frying pan and toast for 2 – 3 minutes. Add the tomato sauce, sugar and chicken stock. Simmer for 10 minutes. Empty the pan into a blender and whizz until smooth.

Wipe the pan clean and add a splash of oil. Heat over a high heat and brown the pork all over. Add the onion and garlic and sauté for couple of minutes. Add the tomato sauce and the spices. Add 1,5 dl water and bring to boil. Lower the heat and simmer partly covered for 90 minutes or until the sauce is thick and the meat is tender.

Finish with lime juice and fresh herbs. Serve with rice or tortilla and salad or guacamole.




You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Namin näköistä. HArmittaa, kun meillä on chilistä ennen pitänyt kuopus päättänyt, ettei mikään saa olla "tulista" ja tää koski tänään esim. minttutäytteistä lakritsia, kun oli vähän raikkaampi versio...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Pitänee toivoa että mieli (tai maku) vielä muuttuu :)

      Poista
  2. Kerrassaan herkullisen näköistä! Miten tulista tuo ancho on? Chipotle on mun suosikki, mutta varovaisesti annosteltuna. Olen muutenkin vähän arkajalka tulisen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En osaa sanoa mihin tuo ancho sijoittuu muihin verrattuna, kun en ole niin syvällä harrastuksessa, mutta sieltä miedommasta päästä se kai on. Yhteisvaikutus oli kyllä mukavan lämpöinen ja savuisa :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.