Graavattua lohta, röstiperunoita ja avokadosurvosta

2/15/2012



Tämän aterian voi tehdä pitemmän kaavan mukaan graavaamalla kalan itse, tai sitten oikaista ja hakea kylmäsävustettua tai graavattua lohta valmiina. Miten vain, herkullista syötävää, joka maistuu sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera.

röstiperunoita 4 kpl (halk. 7 - 8 cm)

n. 500 g perunoita
1 pieni sipuli
1 muna
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia

avokadosurvos
2 kypsää avokadoa
½ - 1 pieni valkosipulin kynsi
n. 1 limen mehu
suolaa ja pippuria

lisäksi

limemehulla notkistettua maustamatonta tuorejuustoa
150 - 200 g graavattua tai kylmäsavustettua lohta
rosepippureita

Raasta kuoritut perunat ja laita siivilään valumaan. Purista perunaraasteesta ylimääräinen neste pois. (jos perunat vaikuttavat tunkkaisilta tärkkelyksen vuoksi, ne voi huuhtaista pikaisesti ja puristaa voimakkaasti nesteet pois) Sekoita raasteen sekaan muna, sipuli ja mausteet. Muotoile käsin tai muotin avulla pieniä perunakakkuja ja paista miedolla keskilämmöllä noin 10 - 15 minuuttia puoleltaan. Käytä paistamisessa reippaasti voin ja öljyn seosta.

Perunoiden paistuessa silppua valkosipuli pieneksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaapaise lusikalla hedelmäliha irti kuoresta. Pilko avokadot paloiksi ja survo haarukalla valkosipulin, limemehun ja mausteiden kanssa kunnes rakenne on mieleinen. 

Notkista tuorejuusto limemehun kanssa. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita. Anna röstiperunoiden vetäytyä hetki paiston jälkeen ja sipaise päälle tuorejuustoa, avokadosurvosta ja pari viipaletta lohta. Pinnalle voi ripotella vaikka murskattuja rosepippureita.


You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Näitä sun kuvia kattelee niin mielellään, että melkein voisi skipata syömisen ja vaan kattella. Ja se on paljon sanottu se.

    VastaaPoista
  2. Nanna vei sanat suustani (tai tekstin näppikseltä) :). Hienoa ja ei voi olla kuin hyvää.
    Röstillä käkikellomaa pysyy pystyssä - siitä on muuten alppipaikoissa sen sata erilaista versiota, tuhdimpaa ja vielä tuhdimpaa! Tuollainen tekemäsi "hieno rösti" on kyllä selkeästi minulle mieluisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      En ole koskaan käynyt siellä käkikellomaassa. Kovasti kiinnostaisi varsinkin kun olen katsellut niitä sinun alppikuvia.

      Poista
    2. Hienoahan täällä on, voisin vaikka hakea loput tavarat kotoa ja jäädä tänne...
      Ainoa huono puoli on nykyinen frangin kurssi (jos palkka tulee euroissa).

      Poista
  3. Hienot kuvat, herkullisen näköinen ruoka! Silmillä täälläkin syödään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei lähde nälkä silmillä syöden, tukevampaa pitää olla..

      Poista
  4. Oi, että miten hyvän näköistä ja takuulla herkullista!
    Ihanasti otat kaikista vaiheista kuvia ja vieläpä tosi hienoja. Miten ihmeessä kerkiät? Minä usein aion, mutta sitten en ehdi, kun kaikilla on jo kiljuva nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Minulle on tullut kyky nauttia jäähtyneistä ruoka-annoksista...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.