Spagettia rosmariinin, sitruunan ja paahdetun valkosipulin kera

2/20/2012

 
Helppo pastaruoka, jossa ei ole montaa raaka-ainetta, mutta makua sitäkin enemmän. Uunissa paahtaminen tuo valkosipuleihin makeutta ja samalla miedontaa makua. Sitruuna ja aromaattinen rosmariini viimeistelevät makuelämyksen. Yksinkertaista ja maukasta. Neljälle alkuruokana tai pääruoan lisäkkeenä.

laadukasta spagettia paketin ohjeen mukaan neljälle

1 valkosipuli
muutama  rosmariinin lehti

n. 1 - 2 tl tuoretta rosmariinia pienenä silppuna
mustapippuria (n. 10 - 15 kpl kokonaisia)
vajaa 1 tl karkeaa suolaa
hiukan sitruunan kuorta raastettuna
pieni tippa öljyä ja sitruunamehua

n. 2 rkl voita
n. 2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu

parmesania tai jotain muuta kovaa juustoa raastettuna tai pieninä lastuina

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Irrota valkosipulin kynnet toisistaan, mutta älä kuori. Laita kynnet foliopalan päälle, lisää muutama rosmariinin lehti ja pieni tippa oliiviöljyä. Tee foliosta pieni paketti, mutta älä sulje täysin tiiviisti. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes valkosipulit tuntuvat täysin pehmeiltä veitsenkärjellä kokeiltuna. Anna jäähtyä hetki ja purista kynnet ulos kuorista. Leikkaa kannat pois. Tee mausteista ja valkosipulista tasainen tahna joko morttelissa tai leikkuulaudalla veitsen syrjällä hiertämällä. Notkista tahnaa hiukan öljyllä ja sitruunamehulla.

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.

Laita voi ja oliiviöljy pannulle ja kuumenna hetki miedolla keskilämmöllä. Lisää valkosipulitahna ja anna kastikkeen hiukan ruskistua. Lisää sitruunamehua pienissä erissä maun mukaan ja anna makujen tasaantua.

Valuta kypsä spagetti siivilässä, anna vesihöyryn haihtua ja kaada pasta kastikkeen sekaan. Sekoita huolellisesti ja anna kastikkeen imeytyä spagettiin. Italialaiseen tapaan kastiketta on niukalti ja sen on tarkoitus takertua kauttaaltaan pastan pinnalle. Lisää maun mukaan raastettua juustoa ja tarvittaessa pippuria, suolaa, sitruunaa ja vaikka loraus oliiviöljyä. Tarjoa heti.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Nam. Tuotakin pitää kokeilla.
    Mistä olet löytänyt noin komeita valkosipuleita? Tällä niitä on kyllä hyvin tarjolla mutta kotona hyvien metsästys on aina aikamoinen homma jos ei osta Ween ja maan wiljaa -tapahtumasta koko vuoden suurta settiä.

    VastaaPoista
  2. Nuo valkosipulit löytyi ihan perusmarketista. Punertavia espanjalaisia, ja kieltämättä aika hyvälaatuisia. Joskus vaan osuu kohdalle!

    VastaaPoista
  3. Mahtava idea tuo valkosipulin paahtaminen. Meillä usein tarjokka pastaa oliiviöljyllä ja valkosipulilla, taidankin kokeilla siihen paahdettua valkosipulia. Kiitos vinkistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdettu valkosipuli on minun suosikkeja. Sitä voi käyttää melkein mihin vain. Ei vain pidä polttaa eikä paahtaa kuivaksi.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.