Kuusenkerkkätoffee

6/15/2012



Osa alkuviikosta tehdystä kuusenkerkkäsiirapista jalostui kermatoffeiksi. Hennosti metsäiselle maistuvat toffeet vievät varmasti makeannälän mennessään. Tästä määrästä saa leikattua parin sentin paksuisia n. 3*3 cm kokoisia toffeita 12 - 15 kpl. Luomukarkkeja viikonlopun iloksi!

2 dl (luomu) kuohukermaa
2 dl kuusenkerkkäsiirappia
2 rkl (luomu) voita

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen kunnes seos sakenee. Helppo tapa testata seoksen paksuutta on aina välillä tipauttaa hiukan toffeeseosta kylmään veteen. Kun seos pysyy kasassa ja on muotoiltavissa sormin, on se valmista. Keittoaikaa en katsonut, mutta hiljaisella tulella keitellen meni ainakin yksi puoliaika jalkapalloa...

Kaada toffeeseos kevyesti ruokaöljyllä voideltuun astiaan ja anna jäähtyä jääkaapissa mielellään yön yli. Astian pohjalle kannattaa laittaa voideltu leivinpaperi irrotusta helpottamaan. Leikkaa palasiksi ja nauti! Parhaiten toffeet säilyvät jääkaapissa.

Huom! Jos haluat valmista nopeammin, kaada massa ohueksi kerrokseksi matalareunaiseen astiaan.


You Might Also Like

17 kommenttia

  1. Järisyttävä idea! vau.

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan mainio toteutus! Niin hyvän näköisiä, että voisinpa heti pistää yhden tuosta suuhuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olihan nuo aika vinkeitä..

      Poista
  3. Tuota olisi mielenkiintoista maistaa! Toffeesi ovat tosi nätit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niissä sellaista mietoa metsäistä makua,ja kermaisuutta. Ihan hauskoja. En ollut ennen tehnyt.

      Poista
  4. Uuh ihania! Mua alkoi hirmusti kiinnostaa tuo kerkkäsiirappi jo edellisen postauksen perusteella ja nyt vielä nämä. Uskaltautuisko sitä kaupunkilaisfriidu viikonloppuna metsään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toki! Vielä niitä kerkkiä ehtii kerätä..

      Poista
  5. Vau mikä idea! Tälläistä on ihan pakko kokeilla. Ja ihanat kuvat taas!

    VastaaPoista
  6. Laitoin ainekset kattilaan porisemaan. Saas nähdä miten onnistuu. Hieno idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, toivottavasti onnistuu. Ei pitäis olla mitään ongelmaa..

      Poista
  7. Voi että, miten vielä ehtisi noita kerkkiä keräämään, täällä niin herkullisia ideoita! Kaupan pullosta kaatelin kuusenkerkkää korvasienille, mutta olisihan se oma siirappi poikaa! Blogisi kuvat huokaisuttavat :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä itse tehdyssä oma viehätys.. Toivottavasti ehdit vielä kerkän keruuseen.

      Poista
  8. Waude, ihana idea! Noista tuli tosi kauniita. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ne oli myös sellaisia nopeasti katoavia...

      Poista
  9. Kiitos paljon ohjeesta! Testasin, ja hyviä tuli: http://villikataja.blogspot.fi/2012/12/joulukaramelleja.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Kyllä itsetehdyt on aina parempia kuin kaupasta haetut.
      Ja kuusenkerkkätoffeeta ei taitaisi kaupasta edes löytyä.

      Poista