Makkaraperunat

6/26/2012



Otsikosta huolimatta nyt ei olla nakkikioskin jonossa vaan tehdään keitetyistä uusista perunoista ja raakamakkaroista reilu annos, jossa maistuu tuore chili ja kevätsipuli. Jos peruna- ja makkarakiintiö ei ole juhannuksen jäljiltä täynnä, niin tämä makkarapaistos sopii mainiosti kesäpäivän lounaaksi tai vaikka tuhdimmaksi iltapalaksi. Lautasen reunalle vielä suolakurkkuja ja sinappia sekä ruokajuomaksi kylmää olutta... Helppoa ja nopeaa kesälomaruokaa! Ohje kahdelle nälkäiselle.

10 - 12 kpl keitettyjä uusia perunoita
2 - 3 raakamakkaraa
1 - 2 vartta kevätsipulia silputtuna
1 valkosipulin kynsi
tuoreita yrttejä maun mukaan
½ - 1 chili ilman siemeniä
rouhittua pippuria ja savustettua paprikajauhetta
(ripaus suolaa tarvittaessa)

Pätki makkarat viipaleiksi ja laita paistinpannulle kypsymään keskilämmöllä. Kun makkarat ovat saaneet vähän väriä, lisää silputtu valkosipuli ja osa sipulista. Kun makkarat ovat lähes kypsiä, lisää lohkotut perunat. Anna ruskistua kunnolla ja mausta lopuksi pippurilla ja paprikajauheelle. Ripottele pinnalle vielä yrttejä, chiliä ja silputtuja sipulinvarsia ja käy kiinni!


You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Ainakin minun makkarakiintiööni tämä mahtuisi. Kokeilin tuossa männä viikolla paistettuja perunoita, jotka maustoin yrttiöljyllä, chili voisikin olla seuraava testi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla meni pari päivää juhannuksesta, mutta sitten taas makkara maistui.. Yrttiöljy on kyllä aina hyvä valinta, moneen muuhunkin kuin perunoille!

      Poista
  2. Mahtavia on! Täälläpäin tosin valikoima on vielä aika niukkaa.. Taidan tehdä seuraaville makkaroille kaveriksi tuon sinun coleslawin!

    VastaaPoista
  3. Antti25.8.12

    Terve! Ei nyt ihan liity tähän postaukseen, mutta olisin kysellyt, minkälaisia paistinpannuja suosit? Itselläni uuden osto edessä niin mietin sopivaa. Tällä hetkellä Hackmannin Rotisser, mutta en ole ollut täysin tyytyväinen, vaikka paras pannu tähän mennessä on se ollutkin. Mietinkin, olisiko valurautapannu sopiva valinta kaikenlaiseen kokkailuun? Mitään muita miinuspuolia siinä kuin se paino?

    Kiitokset mielenkiitoisesta blogista!:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.