Herneitä ja kurkkuja etikkaliemessä

7/24/2012



Muutama viikko sitten tein kesävihanneksia etikkaliemessä ja tämä avomaankurkuista ja herneistä tehty lisuke jatkaa samoilla linjoilla. Nopeasti valmistuvaan ja raikkaaseen kesäruokaan pientä lisäpotkua tuovat vihreä chili ja valkosipuli. Etikkavihannekset maistuvat grilliruokien lisukkeena tai ihan sellaisenaan vaikkapa paahdetun leipäviipaleen päällä.

0,75 l purkki

1 kevätsipuli
1 dl herneitä (perattuna)
2 - 3 pientä avomaankurkkua (n. 250 g)
1 vihreä chili ilman siemeniä
1 pieni valkosipulin kynsi viipaleina
(yrttejä)

liemi
½ dl etikkaa
2 - 3 rkl hunajaa tai sokeria
1 dl vettä

Kiehauta liemiainekset ja sekoita kunnes sokeri tai hunaja on liuennut kokonaan. Nosta kattila pois hellalta ja jätä liemi jäähtymään. Tarkista maku. (Jos haluat herneiden pehmenevän hiukan, voit lisätä ne liemeen tässä vaiheessa.) Viipaloi kurkut ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada etikkaliemi kasvisten sekaan. Sekoita, siirrä purkkiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.




You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Hmmm, tässä tuli tiukka kilpailija mummon hölskytyskurkuille. Onpas ihanan valoisat ja kauniit kuva, ruoka pääsee todella oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hölskykurkut on ihan mahtavia, mutta vaihtelun vuoksi on hauska vähän lisäillä eri aineksia..

      Poista
  2. Laitoitko näitä jo talvivarastoon vai syöttekö heti kaikki? Tällaiset on kyllä tosi hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vielä talvivarastoon jäänyt. Aina tuo purkillinen katoaa päivässä tai parissa..

      Poista
    2. Ihanan kauniin raikkaan väriset etikkasäilykkeet:)

      Poista
  3. Nam, rakastan kaikkea etikkaliemessä maustunutta :) tätä voisin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, ainakin täällä upposi hyvin!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.