Pikkusiikoja ja uusia perunoita

7/13/2012


Lähivesistä pyydetyt järvisiiat ja uudet perunat ovat mitä mainiointa kesäruokaa. Kaupan tiskillä oli samana aamuna tuotuja siikoja, joten itse kalastamatta ei kovin paljon tuoreempia kaloja voi saada. Leivinpaperipaketti on yksi parhaimmista tavoista kypsentää kokonaisia kaloja ja samalla ohueksi viipaloidut kasvikset. Nämä noin 100 gramman painoiset siiat kypsyivät 30 minuutissa.

2 - 3 pikkusiikaa/syöjä
pieniä uusia perunoita
kevätsipuleita
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä ja voita
leivinpaperia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtaise kalat ja kuivaa talouspaperilla enimmät vedet pois. Rouhi reipas määrä merisuolaa ja mustapippuria ja mausta kalat sisältä ja pinnalta.

Pese perunat ja viipaloi ne läpikuultavan ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Levitä uunipellille pari isoa palaa leivinpaperia ja laita perunat ja sipulit pellille. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä ja sekoita ainekset keskenään.

Nosta kalat kasvisten päälle ja lorauta pinnalle vielä hiukan oliiviöljyä ja lisää halutessasi muutama nokare voita. Jos haluat, voit lisätä myös hiukan sitruunamehua tai valkoviiniä. Ota iso pala leivinpaperia kanneksi ja sulje paketti ilmavasti. Laita uuniin noin 30 - 40 minuutiksi kunnes kalat ja perunat ovat kypsyneet. Anna paistoksen vetäytyä hetki ja nosta tarjolle.


You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Mistä yleensä ostat kalaa? Meillä useimmiten käy tie Seppälän Citymarkettiin. Keskustassa jos käymme, niin Sokokselta sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein juurikin Seppälän Citystä. Nuokin on sieltä. Keskustassa käyn aika harvoin...

      Poista
  2. Onpa komeita siikoja. Pitäisi varmaan vääntäytyä markettimaahan. Me käymme pääasiassa Sokoksella ja Kuokkalan ostarilla, ne kun ovat lähimmät kaupat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä juuri mietin pitäiskö useammin käydä keskustassa, tai torilla...

      Poista
  3. Mikä ihana ateria! Terveisiä Suomesta tällä kertaa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.