Järvisiikaa ja Välimeren makuja

8/24/2012


Ainakin täällä Jyväskylän seudulla on ollut järvisiikaa hyvin saatavilla. Tässä reseptissä lähivesistä pyydetyt pienet siiat saavat välimerellistä vivahdetta sitruunasta ja metsäisistä yrteistä, timjamista ja rosmariinista. Lopuksi vielä hiukan valkosipulia ja oliiviöljyä pintaan ja nopea kypsennys uunissa tai halsterissa hiilloksella.


Kahdelle nälkäiselle.

4 pientä siikaa (tai muuta kalaa), noin 600 g perattuna
1 luomusitruuna
muutama oksa timjamia ja rosmariinia
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
(kourallinen oliiveja)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtaise siiat ja taputtele enimmät vedet pois talouspaperilla. Kaada kalojen päälle ja sisälle oliiviöljyä ja levitä se kauttaaltaan tasaisesti. Mausta rouhitulla suolalla ja pippurilla. Leikkaa valkosipulin kynsi ohuiksi viipaleiksi. Pieni hiukan yrttien oksia ja viipaloi sitruuna. Laita kalojen sisälle yrttejä, sitruunaa ja valkosipulia. Säästä osa kalojen alle ja pinnalle. Jos haluat voit laittaa myös kourallisen oliiveja mukaan. Myös pienet kirsikkatomaatit sopivat hyvin.

Laita kalat uunin ja paista kypsäksi. Nämä noin 150 gramman siiat kypsyivät 200 asteessa vajaat 15 minuuttia.

Kalojen seurana oli yksinkertainen paistos pinaatista ja  uusista perunoista.

Jos jollain on takataskussa hyvä resepti metsäkyyhkyjen (sepelkyyhky) valmistamiseen, vinkkejä ja linkkejä otetaan vastaan!

Hauskaa viikonloppua kaikille!

 


You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Ihan kivasti on ollut siikoja tarjolla, hyvä. Tuollainen yksinkertainen valmistus on niille ihan paras, kalan hieno maku tulee hyvin esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Yksinkertaisuus on usein hyvästä! Mukavaa tosiaan kun on ollut järvikalaa tarjolla. Toivottavasti on jatkossakin.

      Poista
  2. Oi miten hyvältä näyttää taas. Pikkusiiat ovat suurta herkkuani! Tänään tosin syötiin paistettua kuhaa ja uusia palstapottuja, hyvää sekin oli.

    Minulta löytyy muutama kyyhkyresepti, ja noiden lisäksi olen tehnyt sitä vaikka millä muuallakin tapaa. Toistaseksi on aika tavallisia kokkailuja vaan tuossa blogissa. Toivotaan että saalista on tulossa lisää vähän ajan päästä, että pääsee taas jotain uutta kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos heti alkuun kyyhkylinkistä! Pikkusiika on kyllä mielettömän hyvää, mutta niin on kuhakin!

      Poista
  3. Nopeasti halsterissa, joo! Hyvä kun on ne olympialaiset loppuneet, että saatiin sut taas kehiin.

    VastaaPoista
  4. Täytyypä käydä katsastamassa noita pikkusiikoja torilta ja kokata tälviisiin kun näyttää ja kuulostaa niin hyvältä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.