Lauantain pikaresepti

11/30/2013


Nakkipiiras - Mutkatonta pikkusuolaista.
 
Nopea ja helppo pikaresepti viikonlopulle. Pikkujouluun tai yhtä hyvin pikkujoulun jälkeisiin tunnelmiin sopii voitaikinaan kääräisty nakkimakkara.

Näitä nakin ja voitaikinan yhdistelmiä tuntuu olevan leipomoissa ympäri Eurooppaa hiukan eri muodoissa ja varsinkin viikonloppuaamuisin ne näyttävät tekevän hyvin kauppansa.

1 levy valmista voitaikinaa (100 g)
1 iso tai 2 pientä nakkia
sinappia

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli voitaikinalevy hiukan suuremmaksi, mutta pyri säilyttämään suorakulmion muoto.

Levitä ohut kerros sinappia taikinan päälle, lisää nakki ja kiepsauta rullalle. Käännä saumakohta alaspäin ja voitele pinta.

Paista kuumassa uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Leikkaa paloiksi ja tarjoa sopivien lisukkeiden kera.




You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Yeah! Mulla oli kuule just eilen tällanen samanlainen setti mielessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, näille jutuille on hetkensä :)

      Poista
  2. Onko sulla jokin tietty luottovoitaikina? Näyttää niin komeelta, ettei mun pakastetaikinasta tehdyt tortut konsaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole.. Ihan mitä sattuu kaupan pakastimesta löytymään. Nyt tais olla myllyn paras.. Kunhan on voilla leivottua :)

      Poista