Chorizo-kikhernetapas

11/14/2013


Tapakset taitavat maistua parhaimmilta Espanjassa, hämärän laskeutuessa kapeiden katujen ylle, kun pikkubaareista kajastava valo ja huumaava tuoksu leijailevat vastaan... Onneksi kotioloissakin pääsee virittäytymään tapastunnelmaan, ja vieläpä ihan helposti.

Savuista, tulista, suolaista ja makeaa... Chorizo-kikhernetapas sopii pikkujoulukauden tarjottavaksi tai muuten vaan marraskuun pimeitä iltoja piristämään.

Chorizosta tihkuva hehkuvan oranssi paprikaöljy ja siirappimaisen makeaksi kiehautettu balsamiviinietikka muodostavat tämän tapaksen makupohjan, joten älä unohda kaapia pannua puhtaaksi viimeistä öljytippaa myöten.

Makkaran lisäksi kikherneitä, hiukan mausteita ja helppoakin helpompi tapas on valmis tarjottavaksi.

100 - 120 g chorizoa
1 tölkki kypsiä kikherneitä 285/170 g
1 valkosipulin kynsi
loraus balsamiviinietikkaa
mustapippuria
ripaus savustettua paprikajauhetta
chiliä
yrttejä

Huuhtele kikherneet huolella runsaassa vedessä ja jätä siivilään valumaan. Viipaloi chorizo ja silppua valkosipuli.

Kuumenna pannu keskilämmölle ja paista makkaroita pari minuuttia kunnes pinta alkaa kevyesti ruskistua. Lisää valkosipuli ja anna paistua hetki. Lisää balsamiviinietikka ja anna keittyä hiukan kasaan.

Lisää kikherneet ja anna kuumentua. Mausta lopuksi mustapippurilla, paprikajauheella ja yrteillä. Lisää chiliä jos haluat lisää potkua.

Tarkista maku ja tarjoa heti.



Mukavaa viikonvaihdetta!

You Might Also Like

21 kommenttia

  1. Jee-jee.. Mietinkin kuka ehtii ensin! Pohjanmaalta kajahtaa :)

    VastaaPoista
  2. Tuollainen tapas olisi nyt poikaa! Jotain nopsaa pitäisi äkkiä lautasille saada...

    VastaaPoista
  3. Kokkasit sitten chorizoa :-) Pavut ja makkarat on mahtikombo. Näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aattelin kokeilla :) Näin on!

      Poista
    2. Hyvä, että vihdoin tuli testattua ;-)

      Poista
    3. Niinpä.. Kyllä tätä on pohdittu pitkään ja hartaasti!

      Poista
  4. Voih, chorizoa... Nam. Ja se öljy joka pannulle tihkuu, siihen kun kastaa leipää niin... PIRUN HYVÄÄ!

    VastaaPoista
  5. Todella yllättävä raaka-aine sulla testissä ;) Ja nuo kikherneet. En kestä tuota yhdistelmää. Ehkä kaksi kaikkien aikojen parasta ainesta yhdessä. Uuuuuuuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin :) Onhan ne hyviä, minkäs sille voi..

      Poista
  6. Uuuh, mikä yhdistelmä! Kuola valuu täällä, slurps kun ois hyvää!!!

    VastaaPoista
  7. Chi-kik-kikkarit on mun suosikkipapuja, pakko kokeilla! Kokeilisin jo tuliaissalamin kanssa, mutta rosvotryffelikoira söi sen kun käänsin selkäni (kirjaimellisesti...!)

    VastaaPoista
  8. Mihinkähän bittiavaruuteen mun kommentit häviää. No samapa tuo, ihanaa että chorizo on tehnyt paluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahans.. Vissiin wordpress kommentit taas jumittaa, ei oli muita kuin tämä tullut perille..
      Harmillista, mutta iloitsemme chorizon paluusta!

      Poista
  9. Joo, iloitsemme kyllä! Samalla huomautan, että olen ennenkin nähnyt täällä joitain Kivistöstä nyysittyjä ruokailuvälineitä. Nyt näyttäisi, että pitkäkynnelle on kelvannut tuollainen meidän savikuppi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, kiitos vaan lainasta. Palautan kipot ja kupit sitten joskus kun taas nähdään..

      Poista
  10. OMG, tätä täytyy testata!

    VastaaPoista
  11. aivan mahtavaa! täälläkin on pyöritelty viime aikoina erinäköisiä fabas con jamon ja muita papu-makkaraviritelmiä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees.. papu ja makkaraviritelmät toimii aina!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.