Spagettia, pecorinoa ja mustapippuria

11/28/2013


Kaikelle on aikansa. Myös sille milloin syö ensimmäistä kertaa klassikkopastaa nimeltä Cacio e Pepe. Minulle se aika oli juuri äsken.

Olisi tietysti mukava kertoa että söin annokseni Roomassa ja aurinko paistaa, mutta todellisuudessa tein annoksen itse, söin yksin ja katselin ulkona hiljalleen ripsivää räntäsadetta.
 

Hyvä ruoka, parempi mieli, myös marraskuun lopun harmaudessa...

1 annos

100 g pastaa
40 - 50 g pala pecorino romano juustoa
kokonaisia mustapippureita

Keitä pasta ohjeen mukaan reilussa määrässä hyvin suolattua vettä. Raasta juusto ja rouhi pippurit. Ota muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.

Lisää pastan sekaan juusto, hiukan keitinvettä ja sekoita huolellisesti.

Mausta lopuksi reilusti mustapippurilla ja tarvittaessa pienellä ripauksella suolaa.



Italian matkailun sijaan joulumarkkinoita kaipaaville voin suositella Toivolan Vanhan Pihan tunnelmaa. Mukavaa viikonvaihdetta!

You Might Also Like

18 kommenttia

  1. Hienon näköiset noi pippurit tuollain läheltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika vinkeitä minustakin.

      Poista
  2. Upeat kuvat sekä pastasta että pippureista. Ja kiitos nauruista, niin hienosti kuvasit tunnelmaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Hyvä jos naurattaa, se on ihan paikallaan pimeiden päivien piristämiseksi...

      Poista
  3. Kyllä vaan yksinkertainen pastaresepti voi olla hyvä! Hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei uskois miten paljon 3 aineksella saa makua!

      Poista
  4. Samaa tulin sanomaan kuin ankerias, sauvajyvänen ja ulla: hienot fotot ja yksinkertaista herkkua. Jotain tuollaista ajattelin minäkin tänään laittaa täällä väliaikaiskeittiössä.
    Vanhalle pihalle pitää toki mennä käymään joko tulevana viikonloppuna tai seuraavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavan yksinkertaista ja yksimielistä täällä tänään :) Minäkin yritän ehtiä vanhalle pihalle viikonloppuna jos on kiva ilma..

      Poista
  5. tää on just sitä klassikkokamaa parhaimmillaan: niin yksinkertaista ja niin hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, ja vielä nopeaakin!

      Poista
  6. Ja joku vielä sanoo että ei osaa tai kerkiä kokata tai että ruoanlaitto on monimutkaista :) Huippu resepti,jälleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Tuon ehtii väsäämään kiireenkin keskellä.. Oikeastaan tuossa odotellaan vain pastan kypsymistä ja silloin voi tehdä jotain muuta..

      Poista
  7. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan loistava resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Kyllä Italiassa ainakin pastareseptit osataan :)

      Poista
  8. Parasta pikaruokaa! Monta nälkäkiukkua taltutettu tällä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sopii kiukun karkoitukseen myös!

      Poista
  9. Silmät kiinni, tälläistä makua suuhun ja räntäsadekin muuttuu etelän paisteeksi ;)

    VastaaPoista