Bataattikuutiot kanelilla ja chilillä

12/11/2014


Jouluisesti kanelilla maustetut bataattikuutiot saavat lisäpotkua chilistä. Mausteisen maun lisäksi syvä oranssi tuo kaivattua väriä vuoden pimeimpään aikaan.

Nappasin idean tähän bataattiohjeeseen jonkin ulkolaisen ruokalehden nettisivuilta, mutta kun yritin etsiä sitä uudestaan, niin en muista enää edes lehden nimeä, joten olkoon...

En kirjoittanut alkuperäistä reseptiä muistiin, mutta jotenkin näin se taisi mennä, koska lopputulos oli herkullinen :)

Kaneleissa on eroja, joten kannattaa maustaa aluksi varovasti ja lisätä kanelia paiston puolessa välissä tai lopuksi jos on tarvetta.

2 annosta

1 bataatti n. 400 – 500 g
öljyä
hyppysellinen suolaa
ripaus jauhettua chiliä
¼ tl jauhettua ceyloninkanelia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti.

Öljyä lohkotut bataatit kevyesti. Mausta suolalla, kanelilla ja chilillä. Sekoita hyvin ja levitä bataattikuutiot tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita paiston puolessa välissä. Paistoaika vaihtelee palojen koon mukaan.

Tarkista lopuksi maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja ylimääräinen hyppysellinen kanelia.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.