Vuoden viimeinen resepti - Juureksia joulupöytään

12/21/2014


Perinteisiä joululaatikoita rohkeammin maustetut uunijuurekset sopivat joulupöydän laatikkoruokien tilalle, tai rinnalle, miten vain.

Lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa hunajan, sinapin ja rosmariinin kera. Kaprikset ja valkosipuli viimeistelevät makeiksi paahtuneet juurekset.

2 uunipellistä

yhteensä noin 1 kg lanttua, palsternakkaa ja porkkanaa

n. 2 rkl oliiviöljyä
n. 2 rkl hunajaa
reilu 1 rkl dijon hunajasinappia
n. 2 tl sinapinsiemeniä
1 - 2 valkosipulin kynttä silputtuna
pari reilua hyppysellistä rosmariinia silputtuna
suolaa ja pippuria

n. 2 rkl pieniä kapriksia

Kuori juurekset ja leikkaa paloiksi, lantut hiukan muita pienemmiksi.

Itse palastelen juurekset mielellään hiukan epämääräisiin muotoihin, jolloin osa paahtuu ja karamellisoituu enemmän, ja osa jää mukavan rapsakoiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää juuresten joukkoon. Sekoita hyvin. Levitä juurekset ilmavasti leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda 200 asteisessa uunissa yhdessä, tai kahdessa erässä uunin mukaan, noin 30 – 40 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Sekoita paiston puolivälissä.

Jos pidät kapriksista, lisää niitä pari ruokalusikallista juuresteen sekaan noin viisi minuuttia ennen kuin juurekset ovat kypsiä.

Tarkista maku ja tarjoa.



Tämän reseptin myötä toivotan Rauhallista Joulua.

Kiitos kaikille blogin lukijoille!

Toivottavasti nähdään ensi vuonna :)




You Might Also Like

0 kommenttia