Savumakrillia ja spagettia

8/27/2015


Kultakylkinen savumakrilli on mehukas, rasvainen ja voimakkaan makuinen kala jota on aika hyvin kauppojen kalatiskeiltä saatavissa. Makrillille näyttää vihreää valoa myös WWF: n kalaopas, joten jos kaipaa välillä vaihtelua kotimaisille kaloille, kelpaa makrillia kokeilla.

Tässä yksinkertaisessa pastassa makrillin rasvaisuutta taittavat sitruuna, kaprikset ja lehtipersilja. Pieni ripaus chiliä viimeistelee tämän helpon ja nopean loppukesän kalapastan.

2 annosta

n. 200 g painoinen savumakrilli
150 - 200 g spagettia nälän mukaan
1 - 2 rkl kapriksia
1 pienen kesäsipulin varret (n. 50 g)
pieni nippu lehtipersiljaa
pieni pätkä chiliä

oliiviöljyä
sitruunamehua
mustapippuria
(suolaa)

Laita pastavesi kiehumaan. Perkaa makrilli odotellessa ruodottomiksi, pieniksi suupaloiksi. Silppua sipulinvarret ja chili. Laita astiaan kalat, sipulit, kaprikset, persilja ja chili. Mausta pienellä tilkalla oliiviöljyä, reippaalla sitruunamehulla ja pippurilla. Kääntele ainekset varovasti sekaisin ja jätä maustumaan.

Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää kattilaan reilusti suolaa ja pasta. Keitä paketin ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta pasta ja siirrä se heti muiden ainesten sekaan. Sekoita varoen ja tarkista maku. Tarjoa heti.You Might Also Like

0 kommenttia