Broiskunsiivet Gochujang

10/18/2015


Korealaisessa Gochujang chilitahnassa on mukavan napakasti potkua kun kaipaa lämmikettä syksyisiin päiviin.

Gochujang-kastikkeen resepti löytyi on Asian-recipe sivuilta. Kastike sopii niin marinoimiseen kuin dippaamiseen. Alkuperäisessä reseptissä kastikkeeseen lisätään myös kevätsipulia, mutta hyvin toimi ilmankin.

800 g maustamattomia broilerin siipiä

2 rkl Gochujang chilitahnaa
2 pientä valkosipulin kynttä silppuna
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl paahdettua seesamiöljyä
2 tl sokeria
1 + 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
(kevätsipulisilppua)

Sekoita kastikkeen ainekset sekä ensimmäinen teelusikallinen seesaminsiemeniä laakeassa astiassa. Ota vajaa puolet kastikkeesta erilleen. Lisää broilerinsiivet astiaan ja hiero maustekastike hyvin kiinni lihoihin. Anna maustua huoneenlämmössä noin 30 – 45 minuuttia, tai jääkaapissa jos haluat maustaa pidempään.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nosta lihat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista noin 20 minuuttia kunnes lihat ovat kypsiä. Sekoita kerran paiston aikana.

Ripottele siipipalojen pinnalle loput seesaminsiemenet ja tarjoa kuumina kastikkeen kera.

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.