Suolaisen makeat filorullat

10/30/2015


Minulla on vähän kaksijakoinen suhtautuminen rusinoihin. Pidän niistä sellaisenaan, mutta maksalaatikon ja pullan syön mielummin ilman. Glöginkin juon yleensä ilman rusinoita enkä vieläkään ymmärrä vuosikymmenten takaista kouluruokalan porkkanaraastetta jonka seassa oli rusinoita. Koska itseään ja omia, ehkä pinttyneitäkin ajatuksia on hyvä välillä haastaa, päätin osallistua Sun-Maidin kilpailuun ”100 tapaa käyttää rusinoita”.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan keittiöistä löytyy hienoja suolaisen makeita ruokalajeja, joissa lihan, kalan tai kasvisten kanssa yhdistetään kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä tai siemeniä.

Näiden rapeaksi paistettujen filotaikinarullien sisältä löytyy kanaa, yrttejä ja lämmittäviä mausteita sekä pinjansiemeniä, kuivattuja aprikooseja ja rusinoita.

15 – 18 kpl

filotaikinaa (n. 6 kpl / n. 30*40 cm)

150 g kypsää broilerin lihaa (koipi-reisi)

1 sipuli
ripaus sokeria
¼ tl kanelia
hyppysellinen jauhettua korianteria
mustapippuria rouhittuna
suolaa
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
n. 1 rkl inkiväärihunajaa (tai tavallista hunajaa ja ripaus jauhettua inkivääriä)

30 g rusinoita
30 g kuivattuja aprikooseja
30 g pinjansiemeniä (paahdettuna)

2 – 3 rkl yrttisilppua (lehtipersiljaa, minttua, korianteria)

oliiviöljyä
voisulaa

mustakuminan siemeniä (nigella) tai seesaminsiemeniä

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää sipuli ja ripaus sokeria. Kypsennä sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja pehmenevät täysin.

Sipulien kypsyessä leikkaa broilerin liha pieniksi paloiksi. Rouhi veitsellä rusinat, aprikoosit ja pinjansiemenet.

Kun sipulit ovat kypsiä, lisää pannulle mausteet, hunaja, broilerin liha sekä rusinat, aprikoosit ja pinjansiemenet. Sekoita hyvin ja anna hautua pari minuuttia.

Nosta pannu pois levyltä ja jätä ainekset jäähtymään. Lisää lopuksi mukaan yrttisilppu. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan sitruunamehua, jos täyte tuntuu liian kuivalta.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voita pari ruokalusikallista.

Nosta yksi filotaikinalevy työalustalle ja leikkaa se kolmeen yhtä suureen osaa. (n. 13 * 30 cm)
Ota täytettä reilu ruokalusikallinen ja muotoile se käsissä tiiviiksi muutaman sentin pötköksi. Aseta täyte filon päälle levyn alaosaan. Voitele reunat suurpiirteisesti, käännä reunat täytteen päälle ja kääri rullalle. Voitele pinnat. Toista vaiheet kunnes kaiki täyte on käytetty.

Nosta paistokset uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele vielä pinta kevyesti ja ripottele päälle mustakuminan siemeniä tai seesaminsiemeniä. Paista noin 10 minuuttia kunnes piiraiden pinta on kauniin ruskea ja rapea.

Filokääryleiden pinnalle voi ripotella hiukan kanelia ja valuttaa hunajaa ennen tarjoamista.
Nauti heti kuumina.


Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan muihin resepteihin ja äänestämään omaa suosikkia. Rusinat tarjosi Sun-Maid.


http://ruoka.fi/ruokajutut/sun-maid-100-tapaa-kayttaa-rusinaa/aanesta-paras-tapa-kayttaa-rusinaa-ja-voita-upea-tuotepaketti



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.