Paistetut pikkupaprikat | Pimientos de Padrón

2/19/2016


Tämä jos mikä vie ainakin minun ajatukset Barcelonan kapeille kujille ja tapasbaarien vilinään…

Pimientos de Padrón on helppo juttu. Pussillinen paprikoita paistetaan kuumassa öljyssä ja suolataan reippaalla kädellä. Viimeistellään lorauksella oliiviöljyä, napostellaan ja odotetaan koska kohdalle osuu se polttava paprika. Juomaksi espanjalaista olutta tai cavaa. Sopii mainiosti perjantai-iltaan ja matkafiilistelyihin :)

tapaksena kahdelle

200 g pussi pimentos de padron paprikoita
oliiviöljyä
suolaa

Huuhdo ja kuivaa paprikat. Kaada pannulle oliiviöljyä ja kuumenna reippaasti.
Lisää paprikat ja paista muutama minuutti sekoitellen kunnes paprikat pehmenevät. Paprikoiden
pinta saa tummua ihan kunnolla, mutta älä kuitenkaan polta karrelle.
Mausta paprikat rouhitulla suolalla ja lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä sekaan. Tarjoa heti kuumina!


In English

tapas for two
200 g Padrón Peppers
evoo
salt

Wash the peppers and dry them thoroughly. In a medium skillet, heat olive oil over a high heat.
Add peppers and fry, stirring well, until they blister and begin to turn brown. Remove the peppers
and drizzle with a little olive oil and sprinkle with a couple of pinches of sea salt.



You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Huippua, että näitä paprikoita saa nykyään myös Suomesta. Pitkään söin niitä vain Espanjassa - joten niiden maku vie minutkin mukaviin muistoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu :) Herättää muistoja! Ekaa kertaa löysin näitä Suomesta. Tosin nuo oli marokkolaisia, jos ihan tarkkoja ollaan, mutta hyvin kelpas mulle :)

      Poista
  2. Enpä ole koskaan kokeillut tuollaisia pikkupaprikoita. Ovatko ne tulisia vai verrattavissa tavallisiin vihannespaprikoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo oli tosi mietoja. Juju on siinä että sekaan saattaa eksyä tulisempia yksilöitä, mutta tuo satsi oli kyllä ihan lempeää :)

      Poista
  3. Ihana herkku! Ja houkuttelevat kuvat. Täällä on pikkupaprikoita,eri värisinä,mutta ne tunnetaan lähinnä napostelupaprikoina.Onnistuiskohan tuollainen niistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luulen että onnistuu ihan hyvin :)

      Poista
  4. Katselin tollaisia paprikoita kaupassa, mutta silloin ei raksuttanut mitä niistä tehdä. Nyt pitää palata omia jalanjälkiä takaisin ja käydä hakemassa se pussukka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se niin on tehtävä :)

      Poista
  5. Nyt kun asut täällä, voin kysyä, mistä onnistuit löytämään noita paprikoita. Olen ihan koukussa niihin ja pakko käydä välillä syömässä Soil Wine Roomissa, mutta kaupasta en ole niitä löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prisma Kaari. Nuo oli marokkalaisia. Aitoja espanjalaisia en ole nähnyt, mutta hyviä oli nuokin!

      Poista
  6. Minä ostin näitä tänään pussin, eka kertaa osui kohdalle, on myös perjantai, on myös espanjalaista olutta jääkaapissa, joten grillailun oheen kokeilen näitä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muy Bien! Kuulostaa mainiolta tavalta viettää perjantai :)

      Poista