Sardellia, sitruunaa ja pastaa | Anchovy & Lemon Pasta

5/27/2016


Kesäisessä pastassa maistuvat suolaiset sardellit, valkosipuli, lehtipersilja ja sitruuna. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!

Sardellivoista jäi puolikas purkki sardellifileitä, joten niille piti keksiä käyttöä. Nopea ja helppo pastakastike jonka ehtii valmistaa pastan kiehuessa. Vartissa valmista ja täynnä makua!

1 annos

100g pastaa
3 - 5 sardellifileetä
1 pieni valkosipulinkynsi
½ luomusitruunan kuori ja mehu
n. 2 rkl lehtipersijaa silppuna
rouhittua mustapippuria
(tuoretta chiliä)
oliiviöljyä

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Hienonna sardellit ja valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lorauta pannulle oliiviöjyä ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Lisää sardellit ja valkosipuli sekä hiukan chiliä, jos haluat ruokaan tulisuutta. Kuullota pari minuuttia ja lisää sitruunankuori ja mehu sekä pieni tilkka pastan keitinvettä. Sekoita, anna kiehahtaa ja ota pannu pois levyltä.

Valuta pasta ja kaada se pannulle. Mausta mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Sekoita ainekset hyvin ja tarkista maku. Nauti!


In English

1 portion

100g pasta
3 – 5 flat fillets of anchovies (in oil), chopped
1 small garlic clove, minced
½ lemon, zest and juice
2 tbsp flat leaf parsley, finely chopped
black pepper to taste
(pinch of chilli, optional)
evoo

Bring a large pot of water to a boil. Cook the pasta according to the package directions. Heat 1 - 2 tablespoons of olive oil and in a skillet over medium heat. Add garlic, anchovies and a pinch of chili if using. Cook, stirring, until garlic is fragrant, about 2 minutes. Add lemon zest and juice and 1 tablespoon cooking liquid. Stir and remove the pan from the heat.

Drain the pasta and mix with other ingredients. Add parsley and season to taste with black pepper. Enjoy!




You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Aika täydellinen kesälomapäivän lounaspasta! Pistetään korvan taakse :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.