Pastaa ja pikkupaprikoita | Spaghetti with Pimientos de Padrón

3/21/2017


Nopea kasvispasta herkullisista ja tulisuudeltaan hiukan arvaamattomista vihreistä pikkupaprikoista sopii sekä arkeen että viikonloppuun. Maku ja tuoksu vievät ajatukset kohti alkukesän vehreyttä ja lämpöä... Herkullista ja vartissa valmista! 

Reseptejä Pimientos de Padrón paprikoille löytyy arkistosta lisää. Tästä ja tästä!

kahdelle

200g pastaa
200g pussi Pimientos de Padrón paprikoita
1 valkosipulinkynsi kuorittuna
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
parmesaania tai vastaavaa (esim. Manchegoa)

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta napakan kypsäksi. Pastan kiehuessa huutaise paprikat ja leikkaa kanta pois. Paloittele paprikat muutamaan osaan. Kaada pannun pohja peittoon oliiviöljyä, lisää valkosipuli ja kuumenna hyvin. Laita paprikat kuumalle pannulle ja paista sekoitellen viitisen minuuttia. Poista valkosipuli pannulta ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota pastan keitinvettä talteen pari ruokalusikallista. Valuta pasta ja lisää se pannulle. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Raasta pinnalle reilusti juustoa ja nauti!


In English

2 portions

200g pasta
200g Pimientos de Padrón bell peppers
1 garlic clove
salt and pepper to taste
extra virgin olive oil
parmesan

Cook pasta according to packet instructions. Meanwhile, chop the peppers and discard the stems. Heat a couple of tablespoons olive oil in a skillet. Add peeled garlic clove and heat over a medium high heat. Add pimentos and cook five minutes stirring. Discard the garlic clove and season to taste with salt and pepper. Drain the pasta and mix with pimentos. Top with parmesan or manchego cheese and serve immediately.




You Might Also Like

8 kommenttia

  1. En meinannu löytää kommentointia...

    Mutta pakko oli löytyä. Tämä kuulostaa taas jumalaisen yksinkertaisesti herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että löyty :) Ja tuli vielä perillekin! Luulen että sä tykkäisit tästä :)

      Poista
    2. I know I would! Loppusyksystä noita padroneita vielä sai meidän cittarista, nyt ei ole näkynyt.

      Poista
    3. Harmi! Mun lähikaupassa niitä on onneksi ollut hyvin tarjolla!

      Poista
  2. Nyt on vähän hölmö olo: Miksen ole tajunnut yhdistää pikkupaprikoita ja pastaa..? :-D Iso kiitos siis silmien avaamisesta, testaan taatusti tätä kotilounaalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minäkään aiemmin ole tajunnut :) Nyt vaan jotenkin välähti...

      Poista
  3. Nyt alkoi kiinnostamaan "tulisuudeltaan vähän arvaamattomat" pikku paprikat :D En ole ennen kokeillut, mutta koska tulisuus on ruoassa ihanaa, niin eiköhän noi maistuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista Padron paprikoista sanotaan että noin joka kymmenes olis tulinen... En tiedä, noi on kyllä ollut aika mietoja kaikki :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.