Paahdetut sumakkiperunat | Sumac Roasted Potatoes

4/14/2017


Kirpeän sitruksinen ja hedelmäinen sumakki sopii maustamaan melkein mitä vaan, myös ulkomailta rahdattuja uuden sadon perunoita. Helppoa ja nopeaa tarjottavaa sellaisenaan tai liha- ja kalaruokien kaveriksi.

Leppoisaa pääsiäistä!

4 pientä annosta tapaksena

500g pieniä perunoita
oliiviöljyä
suolaa
1 rkl sumakkia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtaise perunat ja anna kuivahtaa. Puolita perunat ja kaada päälle loraus oliiviöljyä. Sekoita niin että öljy peittää perunat tasaisesti.

Lisää puolet sumakista ja reipas hyppysellinen suolaa. Sekoita ja levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa noin 20 – 30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista suolan määrä ja ripottele jäljelle jäänyt sumakki perunoille. Tarjoa heti kuumina!


In English
4 portions as a tapas

500g small new season potatoes
1 tbsp olive oil
salt to taste
1 tbsp sumac

Preheat the oven to 200C. Wash and dry potatoes. Halve the potatoes and drizzle with olive oil. Season with half of the sumac and salt. Mix and put in a baking tray.
Roast in the oven for 20 – 30 minutes or until golden. Sprinkle with the other half of the sumac before serving.




You Might Also Like

18 kommenttia

  1. Varmaankin hyvää:) Sumakki onkin yksi lempimausteeni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin tykkäsin :) Paahteista ja raikasta samaan aikaan!

      Poista
  2. Oi nam! Kunhan perunasesonki alkaa, niin tämä täytyy laittaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä sorrun aina keväisin kerran tai pari ulkomaisiin perunoihin kotimaisia odotellessa :)

      Poista
  3. Olisinkohan ostanut sumakkia silloin Hakaniemestä, kun koluttiin kauppoja? Tämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta, vaikka jo tänään, jos sumakkia löytyy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistaisin myös niin :) Maustekaapin läpikäynti siis tiedossa...

      Poista
    2. Kiva ohje, pitää tehdä toistekin ja vielä runsaammalla sumakilla!

      Poista
    3. Tänks! Tuota onkin helppo virittää suuntaan jos toiseen. Itse meinasin että vois pyöräyttää potut lopuksi lehtipersiljasilppuun... Se jäi seuraavalle kerralle :)

      Poista
  4. Ah, aina on haussa uudet sumakkireseptit, joten tämä testiin asap!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, testiin vaan! Toi on niin perusresepti että sitä voi säätää moneen suuntaan!

      Poista
  5. Etnisessä kaupassa myytiin sumakkia sen verran isossa purkissa, että kaikki vinkit sen käyttöön ovat tarpeen. Perunathan se maustaa varmaan tosi hyvin. Tähän asti olen maustanut lähinnä lohta ja broileria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama :) Myös salaatteihin ja kaikenlaisille paistetuille kasviksille sitä tulee ripoteltua...

      Poista
  6. aah -kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
  7. Ihan multaperunan näköisiä. Kuulostaa kyllä kaikkea muuta kuin mullalta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.