Viikuna-pekonihilloke

10/12/2017

Kaupallinen yhteistyö: HK


Hämyisten talvi-iltojen lähestyessä on mukava viettää aikaa keittiössä, testailla uusia reseptejä ja herkutella yhdessä ystävien kanssa. Makean ja suolaisen yhdisteleminen on kiehtovaa ja joskus yllättävääkin, kuten tässä tuoreista viikunoista tehdyssä hillokkeessa, jonka maun viimeistelee aavistus savuista pekonia. 

Reseptiin olen ottanut vaikutteita pekonihilloista, joita ruokasivustoilla on vilissyt kiivaasti. Hillokkeen maussa korostuu runsas hedelmäisyys ja pehmeys vaikka rakenne onkin jätetty melko rouheaksi.

Hienostuneen makuinen viikuna on erinomainen tarjottava osana juustotarjotinta, joten niistä keitetty hilloke timjamilla ja pienellä määrällä pekonia maustettuna vie tutun maun jännästi uuteen suuntaan.

Juustojen, leikkeleiden ja pateiden lisäksi viikunahilloke sopii erinomaisesti myös syksyn ja talven runsaiden liharuokien ja patojen kanssa tarjottavaksi. Kokeile vaikka paahdetun kanan tai riistaruokien kaverina.

Reseptistä tulee noin 2 dl valmista hilloketta.

200 - 250g tuoreita viikunoita (4 pientä)
2 rkl ruokokidesokeria
0,75 - 1dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
n. 25 - 30 lehteä tuoretta timjamia
2 siivua kypsennettyä HK Amerikan pekonia

Kypsennä pekoni uunissa 150 asteesssa 30 minuuttia tai paista pannulla ja imeytä rasva hyvin talouspaperiin.

Käytä ensin 0,75dl vettä ja lisää tarvittaessa ruokalusikallinen tai pari kypsennyksen aikana. Hillokkeen rakenne tiivistyy kun sen antaa rauhassa maustua ja vetäytyä jääkaapissa.
 
Huutaise viikunat ja poista kova kanta ja kärki. Leikkaa noin sentin kuutioiksi. Lisää kattilaan
vesi ja sokeri sekä etikka ja kiehauta. Alenna lämpöä reilusti ja lisää viikunat. Anna hautua hiljaa poreillen ilman kantta noin 20 minuuttia kunnes seos sakenee. Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa.
Lisää timjamin lehdet ja pieneksi kuutioitu pekoni. Sekoita hyvin ja siirrä puhtaaseen astiaan vetäytymään. Anna makujen tasaantua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli jos on aikaa.


HK:n sivuilta löytyy kattava tietopaketti pekonista, paljon reseptejä ja käyttövinkkejä! Kannattaa käydä kurkistamassa. Löydät sinne tästä!

Vinkki! Syksyn ensimmäisiin glögihetkiin sopii voitaikinasta ja viikunahillokkeesta leivotut pienet leivonnaiset HK:n pekonihilloisten joulutorttujen tapaan.


You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Kaunis hillo.Itsekin tein juuri viikunahilloketta ,tosin en pekonilla;D Täällä kausi on juuri loppumaisillaan,vielä viime viikolla kurpitsoja sai tosi edullisesti,nyt olivat jo kalliimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän tuo hyvin maistuu vegeversionakin :)

      Poista
  2. Hups, kirjoitin kurpitsoja kun tarkoitin viikunoita;D

    VastaaPoista
  3. Taas niin upeat kuvat, että pystyn lähes maistamaan viikunan ja pekonin. Kumpikin suosikkiaineksia, varmaan yhdessä tosi herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viikunahilloke on hyvää sellaisenaan mutta pieni säväys pekonia on ihan vinkeä lisä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.