Kanakeittoa, jasmiiniriisiä ja vihreitä papuja

1/09/2012



Currylla maustettu kanakeitto, jossa lisäksi chiliä ja inkivääriä pakkasta ja viimaa vastaan. Voit säätää kanaliemen määrää sen mukaan haluatko ruoasta keiton vai vähäliemisemmän padan. Tarjoa kevyenä ruokana sellaisenaan tai lisäkkeeksi riisiä tai nuudeleita. 4 annosta.

n. 500 - 600 g maustamatonta broileria, esim. luutonta paistileikettä tai rintafilettä
1 rkl tuoretta inkivääriä hienoksi silputtuna
1 sipuli
2 - 4 valkosipulin kynttä
1 – 2 tuoretta chiliä
vajaa 1 rkl curryjauhetta
1 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria
rouhittua pippuria
6 - 8 dl kanalientä
tuoretta korianteria
1 rkl sitruunamehua

n. 300 - 400 g vihreitä papuja (pakaste)
riisiä 4:lle pakkauksen ohjeen mukaan (tai nuudeleita)

Paloittele kana sopiviksi suupaloiksi. Silppua sipulit pieniksi. Poista chileistä siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota isolla pannulla tai kattilassa sipuleita minuutin verran. Lisää silputtu inkivääri, chilit, curryjauhe, sokeri ja pippuria ja jatka hetki kypsennystä. Lisää kananpalaset ja sekoita ainekset keskenään. Anna kypsyä pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää kuuma kanaliemi ja soijakastike. Anna hautua kunnes kanat ovat kypsiä, noin 10 – 15 minuuttia. Tarkista maku ja viimeistele keitto sitruunamehulla, tuoreella korianterisilpulla ja tarvittaessa soijalla tai suolalla.

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Höyrytä tai kiehauta pavut kypsiksi. Tarjoa!
Lisämausteeksi sopivat vaikka paahdettu seesamiöljy ja makea chilikastike.


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.