Miniluumutomaatit ja balsamiviinietikkaa

1/06/2012


Makeat miniluumutomaatit maistuvat erinomaisesti balsamiviinietikan kanssa. Syö sellaisenaan tai paista muutama minuutti pannulla ja saat pohjan tomaattipastalle tai lämpimän lisäkkeen vaikka paistetulle kanalle.

miniluumutomaatteja 250 g rasia
(1 pieni valkosipulin kynsi silputtuna)
2 rkl oliiviöljyä
½ - 1 rkl balsamiviinietikkaa
½ - 1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria
pari oksaa timjamia

Halkaise tomaatit. Sekoita kastikkeen ainekset, aloita ensin puolella sokerin ja etikan määrästä. Tarkista makua, säädä etikan ja sokerin määrää oman makusi mukaan. Riivi timjamin lehdet kastikkeen sekaan ja sekoita se tomaatteihin. Jätä hetkeksi maustumaan.

Tomaatit balsamiviinietikassa maistuvat sellaisenaan hyvän leivän ja suolaisten, kovien juustojen kanssa.


Tomaattipastaa tai lämmintä lisäkettä varten paista tomaatteja pannulla. Muutama minuutti keskilämmöllä riittää. Tarkista vielä maku, lisää tarvittaessa sokeria tai juoksevaa hunajaa, suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon kypsää pastaa ja vaikka Parmesania. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.