Kuumaa kaakaota

1/11/2012

Tänään olisi tarjolla kuumaa kaakaota...



Tämä herkullinen juoma maistuu varmasti talvipäivänä ja se sopii jälkiruoaksi tai ihan sellaisenaan pakkaspäivän herkuksi. Kaakao kannattaa lämmittää kiehumispisteeseen hyvin hitaasti, jolloin kanelin ja kahvin maut ehtivat imeytyä juomaan. 2 reilua annosta tai 4 pientä.

6 dl maitoa
n. 3 rkl (espresso)kahvipapuja
100 g tummaa suklaata (tässä 70%)
n. 10 cm kanelitankoa
(ripaus chilijauhetta)
(alkoholia)
kaakaojauhetta koristeluun

Rouhi kahvipapuja hiukan pienemmiksi. Käytin tummia espressopapuja, mutta muutkin laadut käyvät. Laita maito, kahvipavut ja kanelitanko kattilaan ja anna lämmetä hyvin miedolla lämmöllä muutama minuutti. Muista sekoittaa säännöllisesti. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Lämmitä muutama minuutti kunnes suklaa on sulanut. (lisää chilijauhe jos halut juomaan pientä tulisuutta) Lisää hiukan lämpöä ja kuumenna kiehumispiteeseen, älä kuitenkaan keitä. Siivilöi kanelitanko ja kahvipavut pois ja tarjoile mukeista tai laseista. Pinnalle voi ripotella hyvää kaakaojauhetta. 


You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Tarttee illalla kokeilla, lämmittää taatusti nuhanenäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,
      toivottavasti auttaa nuhaan myös. Ainakin pitäisi lämmittää!

      Poista
  2. Upeita kuvia tässä ja muissa postauksissasi. Näitä katselee ilokseen ja vesi kielellä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.