Pata Chorizo-makkaroista, isoista valkoisista pavuista ja herkkusienistä

1/02/2012



Talvella on mukava tehdä ruokaisia pataruokia, joissa on reilusti makua ja luonnetta. Aloitetaan uusi vuosi makkarapadalla, jossa on paljon välimerellisiä makuja. Tomaattia, yrttejä, valkoisia papuja, valkosipulia, herkkusieniä... Ja tietysti maukasta espanjalaistyyppistä Chorizo-makkaraa.


Tein ruoan valurautapadassa, mutta iso paistinpannu tai kattila käy myös. Reseptissä ei ole mukana suolaa koska makkaroissa ja oliiveissa sitä on runsaasti. Kannattaa kuitenkin lopuksi tarkistaa suolan määrä riippuen siitä mitä oliiveja ja makkaraa käytät. 4 annosta.

4 kpl Chorizo raakamakkaroita (280 g)
1-2 punasipulia
3-4 kpl valkosipulin kynsiä
4-5 isohkoa herkkusientä
1 purkki kypsiä isoja valkoisia papuja (400 g)
1 tölkki kuorittuja luumutomaatteja (400 g)
kivettömiä oliiveja n. 10 kpl
n. 1,5 dl lihalientä
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
vajaa 1 rkl kuivattuja yrttejä (välimeren yrttiseos)
oliiviöljyä

Paloittele makkarat parin sentin paloiksi. Viipaloi sienet ohuiksi viipaleiksi. Silppua punasilpulit ja valkosipulit.
Pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta pavut.
Laita pataan kunnon loraus oliiviöljyä ja ruskista varovasti makkaroita keskilämmöllä pari minuuttia tai kunnes ne saavat vähän väriä. Ota makkarat pois padasta ja lisää hiukan lämpöä.
Ruskista sipuleita ja herkkusieniä kunnes ne ovat kauniin kellanruskeita. Lisää pippurit ja yrttimausteet. Laita pataan tomaattimurska, lihaliemi, oliivit, pavut ja makkarat. Kuumenna kiehumispisteeseen, alenna lämpöä reilusti ja anna hautua hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää pinnalle halutessasi vaikka tuoretta lehtipersiljaa. Tarjoa sellaisenaan esimerkiksi hyvän leivän kera tai perunasoseen kanssa.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.